nada za Ruse /

Preokret u svijetu nogometa: Rusija ipak može na SP?

Image
Foto: AP Images

Ruski klubovi, kao i ruska reprezentacija izbačeni su iz svih natjecanja pod okriljem FIFA-e i UEFA-e

7.3.2022.
15:23
AP Images
VOYO logo

Iako je odluka FIFA-e o izbacivanju ruske reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Katru izgledala dosta čvrsto, danas se pojavila informacija, odnosno teorija koja vodi do preokrate tove situacije. 

Image
rat u ukrajini /

Ruski gimnastičar pod istragom: Na opremi imao simbol ruske vojske

Image
rat u ukrajini /

Ruski gimnastičar pod istragom: Na opremi imao simbol ruske vojske

Novinar poljskog portala Goal.plPrzemek Langier, ukazao je na svom Twitteru na jedan zanimljiv podatak. Naime, na službenim stranicama FIFA-e stoji da je susret Rusije i Poljske odgođen. Ne otkazan, ne dodijeljen rezultatom 3:0 za Poljsku, već samo odgođen. A to znači, kako je napisao, da FIFA "vrlo vjerojatno" čeka lipanj i moguć prekid ratnog sukoba između Rusije i Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žele igrati s Rusima

Momčadi Poljske, ali i Švedske i Češke izjavile su kako ne žele igrati dodatne kvalifikacije protiv Rusije. Rusija je u polufinalu trebala igrati s Poljskom, te kasnije s pobjednikom utakmice između Švedske i Češke. 

 "FIFA-i se ne žuri izbaciti agresore na Ukrajinu, za sada su i dalje samo suspendirani. Poljaci čekaju reakciju FIFA-e zbog njihovog ogleda s Rusijom. Neki moji kolege i dalje tvrde da će Poljska automatski proći u finale, bez borbe s Rusijom, ali moj je dojam da FIFA čekanjem želi izbjeći situaciju u kojoj bi izbacila Rusiju" - napisao je Langier na Goal.pl portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naknadno napisao i da se utakmica RB Leipziga i Spartaka iz Moskve, jedinog preostalog ruskog kluba u europskim natjecanjima, na UEFA-inim stranicama vodi kao otkazana, dok je okršaj Rusije i Poljske prema FIFA-inim stranicama samo odgođen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo