odluka izvršnog odbora / Preokret! Robert Prosinečki ipak ostaje izbornik nogometne reprezentacije BiH

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

'Izvršni odbor mi je pružio podršku i odlučio sam završiti ovaj kvalifikacijski ciklus'

10.9.2019.
20:53
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Robert Prosinečki ostat će izbornikom nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine unatoč teškom porazu kojega su njegovi igrači pretrpjeli u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2020., odlučili su u utorak članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH koji je izvanredno zasjedao u Sarajevu.

"Donesen je zaključak da Izvršni odbor daje punu potporu izborniku Robertu Prosinečkom do kraja kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020. kako je definirano potpisanim ugovorom. Promjena izbornika u ovom momentu ne bi polučila pozitivan učinak, a naše šanse za plasman kroz grupnu fazu su još uvijek moguće, realne i bodovno dostižne", stoji u izjavi Izvršnog odbora NS BiH objavljenoj nakon sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog priopćenja proistječe kako Izvršni odbor zapravo nije ni raspravljao o ostavci koju je Prosinečki najavio nakon što je BiH prošlog tjedna nakon katastrofalne igre izgubila utakmicu s Armenijom sa 2-4.

Prosinečki svoju najavu nije formalizirao, odnosno nije podnio pismenu ostavku na dužnost izbornika, pa se Izvršni odbor NS BiH zapravo o njoj nije ni mogao očitovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odluke članova Izvršnog odbora NS BiH, Prosinečki je izjavio kako je ostavku ponudio jer je to bila njegova moralna obveza nakon teškog poraza koji je bosanskohercegovačkoj reprezentaciji ostavio tek minimalne izglede za plasman na EURO 2020.

 "Moja moralna stvar je bila da podnesem ostavku. No, nakon današnje sjednice i, ne mogu reći nagovaranja već razgovora, Izvršni odbor mi je pružio podršku i odlučio sam završiti ovaj kvalifikacijski ciklus. Pokušavam ostati pri svom stavu kada nešto odlučim, ali sam zbog ljudi iz Nogometnog saveza BiH odlučio ostati selektor BiH do kraja kvalifikacija. Imamo šanse da se plasiramo na EURO i kroz kvalifikacije i kroz baraž Lige nacija", izjavio je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo