PAO DOGOVOR S FIFOM / Preokret na Maksimiru: Kosovo i Hrvatska danas će u 14:30 nastaviti prekinutu utakmicu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

FIFA delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati

3.9.2017.
10:49
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez na svojoj službenoj web stranici putem priopćenja je potvrdio da će hrvatska nogometna reprezentacija odigrati utakmicu protiv Kosova danas u 14.30 sati na Maksimiru. 

Zbog kišovitog vremena utakmica je sinoć prekinuta jer je teren bio toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimirskog travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9:00 sati. 

Uoči sastanka, FIFA delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati. Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza i uz znanje Uefe da se utakmica nastavi u nedjelju u 14:30 sati od 22. minute kada je prekinuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Kiša potopila teren: prekinuta utakmica Hrvatske i Kosova u maksimirskoj kaljuži

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku. FIFA je zahvalila oba saveza na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije", navodi se u priopćenju HNS-a.

Svi navijači s kupljenom ulaznicom moći će danas ponovno doći na Maksimir sa svojom ulaznicom. Zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga, navijači koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu moći će ući na istočnu, a navijači s ulaznicom za tribinu Zapad-gore moći će ući na Zapad-dolje. Tribine Sjever i Zapad-gore bit će zatvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači koji danas neće iskoristiti svoju ulaznicu dobit će mogućnost povrata novca, o čemu će naknadno biti objavljena dodatna vijest. Navijači Kosova koji imaju ulaznicu moći će ponovno ući na južnu tribinu.

Stadion se za navijače otvara u 13:00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo