Preminuo proslavljeni trener Tomislav Ivić

Jedan od najvećih nogometnih stručnjaka ovih prostora, Tomislav Ivić, preminuo je u 78 godini života. Legendarni trener umro je danas oko 16 sati u splitskom KBC-u Firule.

24.6.2011.
20:47
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski stručnjak već dugi niz godina bolovao je od dijabetesa, a kasno sinoć prebačen je u splitsku bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo, prenose službene stranice nogometnog kluba Hajduk.

Liječnici su se dugo borili za njegov život, no oko 16 sati, Tomislav Ivić je preminuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šjor Ivić je najtrofejniji hrvatski trener za kojeg se bez previše razmišljanja može reći da je trener vizionar i briljantni nogometni taktičar. Svojim je radom uvelike pridonio razvoju nogometa u Europi.

U svojoj bogatoj karijeri bio je glavni strateg u čak 14 klubova i selektor četiri reprezentacije među kojima i Jugoslavije i Hrvatske. Najveće je uspjehe ostvario 70-tih i 80-tih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa splitskim Hajdukom osvojio je čak 3 naslova prvaka Jugoslavije i 4 puta je bio pobjednik kupa. Na međunarodnoj sceni zabilježio je uspjehe s Ajaxom, Anderlechtom, Portom i Marseilleom kada ja sa svim tim momčadima bio prvak države.

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je s nogometašima Porta kada je 1987. godine, Portugalce odve do naslova svjetskog prvaka, pri čemu je nadodao i trofej europskog superkupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo