BEZ IZGREDA /

Austrijska policija najavljivala nerede, Boysi dobili bitku na tribinama

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

RB Salzburg je dao Dinamu na raspolaganje 1.500 ulaznica, no u Mozartovom gradu su "modri" imali daleko veću podršku

23.10.2024.
22:16
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Premda je austrijska policija susret trećeg kola Lige prvaka između RB Salzburga i Dinama okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika, uoči susreta nisu zabilježeni nikakvi izgredi.

Image
EUROPSKA LIGA /

Golijada u Istanbulu, iznenađenje u Bragi

Image
EUROPSKA LIGA /

Golijada u Istanbulu, iznenađenje u Bragi

RB Salzburg je dao Dinamu na raspolaganje 1.500 ulaznica, no u Mozartovom gradu su "modri" imali daleko veću podršku jer su se navijači snalazili na razne načine. Stadion, koji je kapacitet 30.188 gledatelja nije bio rasprodan, pa je i to olakšalo potragu za ulaznicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina navijača je stigla na dan utakmice s obzirom da je Zagreb udaljen tek nešto više od 400km. Nažalost, atmosferu uoči ogleda pokvarila je kiša koja je cijeli dan neumorno padala, pa je većina navijača "zauzela" ugostiteljske objekte u središtu grada i potom se uputila prema stadionu.

Policije je bilo na svakom koraku. Gradske vlasti i Ravnateljstvo policije Salzburga utakmicu su proglasili visokorizičnom, pa se ništa nije htjelo prepustiti slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom priopćenju uoči utakmice naveli su kako se u središtu grada očekuju "buka i dim od pirotehnike, te zastoje u prometu".

"Spremni smo za operaciju i osigurat ćemo da stanovništvo bude što manje pogođeno, a istovremeno imamo najvišu razinu sigurnosti," navela je policija. Najavljivali su i korteo BBB-a, no od toga nije bilo ništa.

U upotrebi je imala i policijsko taktičko komunikacijsko vozilo, a oko stadion je uspostavljena posebna sigurnosna zona.

Zanimljivo, policija je u srijedu radila "dvostruke smjene" jer su prije podne u gradu organizirani prosvjedi protiv planiranog proširenja lokalne željeznice S-Link.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je organizirala inicijativa Stop U-Bahnu koja je u središte grada stigla s traktorima i transparentima. Demonstracije su se održale neposredno prije sastanka općinskog vijeća Salzburga, na Alter Marktu, nedaleko od gradske vijećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo protiv Salzburga starta bez Bjelice: Nevistić se vraća, Petković pod upitnikom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo