Kap je prelila čašu: Nakon kaosa u Rijeci najavljen drastičan potez

'Ako su neredi doista neizbježni, drugi put nećemo pustiti simpatizere gostujućeg sastava, pa neka drugi klubovi ne puštaju ni naše', izjavio je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

30.9.2013.
9:28
VOYO logo

Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka (1:1) zasjenili su navijački neredi, a u splitskom klubu tvrde da takvu količinu mržnje još nigdje u Hrvatskoj nisu osjetili.

Na Kantridi je stradao Maloča (pogođen kovanicom u glavu), dok je Nižić ispred opatijskog hotela, srećom, prošao bez ozljeda nakon što mu je u glavu doletjela čaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su noć nakon utakmice proveli zaključani u hotelu, a odahnuli su tek kad su stigli u Zagreb, gdje u utorak igraju utakmicu Kupa s Kustošijom.

"One najvatrenije navijače još i možemo razumjeti, kad nešto viču i skandiraju, ali najgore uvrede smo trpjeli od gledatelja od nulte minute, od zagrijavanja do posljednje minute utakmice. I to s one glavne tribine odakle se Tudora, igrače i osobe koje su sjedile na klupi grubo vrijeđalo. Teško je i prepričati o kakvim se riječima radilo i što se prema klupi bacalo. Četvrti sudac nekoliko je puta dolazio na klupu i molio Tudora da ne reagira", poručili su s Hajdukove klupe, dok je prvi čovjek Rijeke i Udruge prvoligaša Damir Mišković za Sportske novosti izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Gl0h4QCQBAU

"Što vrijedi fantastična atmosfera iz prvog i 15 minuta iz drugog poluvremena kad se potom praktički i nije igralo jer su igrači spontano pratili stanje na tribinama! Nije bitno tko je poveo a tko izjednačio, tko je bio bolji; boli istina da je hrvatski nogomet opet izgubio. Sva sreća da su nogometaši obje momčadi bili fer, suci također. Čak pretjerani problem nisu ni baklje. Užasno je što su itekako mogli stradati ljudi iz tzv. obiteljskog sektora. Te obitelji nemaju veze ni s kakvim ultrasima. Ipak su bile neshvatljive žrtve, mete napada pirotehničkim arsenalom te polomljenim sjedalicama. Strašno!", kazao je Mišković i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/oAkyoNBCIo8

"Ako su neredi doista neizbježni, drugi put nećemo pustiti simpatizere gostujućeg sastava, pa neka drugi klubovi ne puštaju ni naše. Ili ćemo sektor na kojem ti simpatizeri borave ograditi sa svih strana, i odozgo, tako da budu u svojevrsnom kavezu. To je očito jedini način za sprečavanje kobnih posljedica. Blago je ustvrditi da je bilo sramotno! Da se u tom stilu nastavi, nacionalna liga bi prestala i nestala, ostala bi samo varijanta da nastupamo po selima", smatra Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/-lkU9VWiv3M

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo