ŽESTOKE RIJEČI / Predsjednik Osijeka oštro prozvao Bjelicu: 'Do sada nisam o tome govorio, ali...'

Image
Image

'Za takvo što naprosto ne može biti drugog krivca osim Bjelice'

2.4.2024.
21:41
VOYO logo

Predsjednik uprave Osijeka, Ferenc Sakalj povodom osme godišnjice ulaska mađarskog poduzetnika Lorinca Meszarosa u klub dao je veliki intervju za službene stranice Osijeka.

Image
'LAPTOP-TRENERI' /

Bjelica pojasnio Nijemcima da je 'stara škola': 'Nove trenere ni igrači ne razumiju'

Govorio je Sakalj o proteklom razdoblju pod njegovom vladavinom, ulaganjima, ciljevima, ali i problemima s kojima se susretao te velikom razočaranju u bivšeg trenera Nenada Bjelicu. Otkrio je kako je uopće došlo do 'problema s Nenadom bjelicom'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako što je, očito frustriran rezultatskim neuspjehom nakon što je udovoljeno svim njegovim željama po pitanju igračkog kadra, počeo prozivati vlasnike i Upravu, javno govorio da je skraćivao i prekidao treninge, napadao novinare, isticao da je Uprava neambiciozna. To samo govori o kakvom je čovjeku riječ. Do sada nisam o tome govorio i nisam želio da ljudi iz Kluba to spominju, ali Bjelica me razočarao kao trener i sportski direktor. Kada smo ga dovodili, nismo pregovarali, udovoljili smo svim njegovim zahtjevima, vjerujući da je prava osoba za preuzimanje brige oko vođenja kompletnog sportskog segmenta. Njegovim dovođenjem povećali smo proračun za 100 posto, plaće igrača narasle su gotovo četiri puta, uz to doveo je veliki stožer i voditelja Škole nogometa. Nije se preispitivala niti jedna njegova odluka i želja, dobio je apsolutno sve što je poželio. No, izostali su obećani rezultati, pa je, prije nego što on bude prozvan, krenuo prozivati Upravu", rekao je Sakalj pa otkrio koliko je Osijek uložio u igrače koji su došli u mandatu Nenada Bjelice:

'Zbog njega smo upali u financijske probleme'

"U mandatu Nenada Bjelice smo na transfere igrača koje je on doveo, njihove plaće i sve financijske stavke koje idu uz to, a doveo je koga god je poželio, potrošili oko 25 milijuna eura, a samo u Bjelicu i u njegov stožer uložili smo više od 7 milijuna! Mislim da je svima jasno da je napad na Upravu zapravo produkt činjenice da s maksimalnim resursima u svojem gradu nije napravio apsolutno ništa, pa je tako i njegova „mantra“ kako puno košta, ali nije skup, potpuno promašena. To što smo gradili stadion nije nimalo utjecalo na jačanje naše momčadi, dobro je znao da, ne napravimo li iskorak u Europi, moramo prodati dva, tri igrača za koje smo imali ponude kako bi Klub bio likvidan. Upravo njegova tvrdoglavost i neprihvaćanje odluka Uprave je razlog zbog kojeg se upalo u financijske probleme, a ne izgradnja stadiona koja se pretežno financirala iz drugih izvora. Podsjećam da smo s najskupljom momčadi i s najskupljim trenerom u povijesti ispali iz europskih kvalifikacija od poluamatera iz Kazahstana. Za takvo što naprosto ne može biti drugog krivca osim Bjelice", pojasnio je predsjednik uprave Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo