'LAPTOP-TRENERI' / Bjelica pojasnio Nijemcima da je 'stara škola': 'Nove trenere ni igrači ne razumiju'

Image
Foto: Profimedia

'Igrači moraju raditi maksimalno četiri i pol sata dnevno, uključujući pripreme i praćenje treninga. U kojoj struci toga ima?'

6.3.2024.
18:57
Profimedia
VOYO logo

Nenad Bjelica još je jednom potvrdio kako je trener 'starog kova'. U razgovoru za njemački Bild istaknuo je kako nije 'laptop-trener'.

Image
PLJAČKA U NOĆNOM KLUBU /

Volland iz Bjeličinog Union Berlina ostao bez sata od 180.000 eura pa se potukao s lopovom

Image
PLJAČKA U NOĆNOM KLUBU /

Volland iz Bjeličinog Union Berlina ostao bez sata od 180.000 eura pa se potukao s lopovom

"Poštujem novu generaciju trenera, ali mislim kako previše analiziraju. Ponekad ne razumijem zašto tako često koriste sve te komplicirane pojmove. Mislim da čak ni neki igrači to ne razumiju", rekao je 52-godišnji trener Union Berlina te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj mišljenje je da ne treba pretjerivati i stalno opterećivati igrače s previše informacija. Mi radimo video analizu samo na dan utakmice, u trajanju od maksimalno 15 minuta. Cijeli sastanak ne traje dulje od 30 minuta", pojasnio je Bjelica pa pojasnio i svoju viziju potrebne discipline u odnosu na privilegije koje današnji nogometaši uživaju:

"Svi smo mi privilegirani i jako dobro plaćeni. Igrači moraju raditi maksimalno četiri i pol sata dnevno, uključujući pripreme i praćenje treninga. U kojoj struci toga ima? No, postoje i pravila. Nitko od mojih igrača ne žvače žvakaću gumu tijekom treninga ili utakmica. Jednom se u mojoj karijeri dogodilo da je igrač na treningu progutao žvakaću gumu i skoro se ugušio. Također, želim da svi igrači budu na terenu pet minuta prije početka treninga", rekao je Bjelica pa se za kraj razgovora dotaknuo i incidenta s Leroyom Saneom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je zbog te situacije, ona nije bila dobra za klub ni za mene. Tako nešto mi se više nikada ne smije dogoditi. Emotivac sam, isprovocirao me, a nekoliko minuta ranije nam sudac nije dosudio penal kada smo gubili 1:0. Sada moram učiniti sve kako bi ljudi zaboravili na moj prekršaj i vidjeli me samo kao trenera Nenada Bjelicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo