Predsjednik odgovorio na veliku Dinamovu sramotu!

'Možemo biti kažnjeni, a nismo ni krivi ni dužni.

20.2.2012.
21:20
VOYO logo

Dinamov predsjednik Mirko Barišić preživio je lošu igru i samo 1:1 u Puli s Istrom. Ništa strašno, obično je to tako na početku sezone. No, puno je teže preživio 'hukanje' BBB-a tamnoputom igraču Istre Henriju Belleu, zbog čega sebe, ni ikog u klubu ne smatra odgovornim.

"Tu se nema što puno komentirati kad se zna da je po propisima FIFA-e i UEFA-e 'hukanje' nešto najgore što postoji. No, to se ne bi smjelo pripisati Dinamu. Konkretno, u Puli je to radila skupina koja čini sve da naškodi Dinamu", kaže Barišić. Dinamo je bio domaćin u Puli i mogao bi biti kažnjen. "Možemo dobiti sankcije, ali mi nismo mogli utjecati na ta događanja. Možemo biti kažnjeni, a nismo ni krivi ni dužni. Ta skupina želi naškoditi Dinamu na bilo koji način i onda klub ne može odgovarati za nekoga tko mu želi nanijeti štetu. Koliko znam, tako stoji i u našem Disciplinskom pravilniku, a i u propisima FIFA-e i UEFA-e. Kako mi možemo biti krivi za nešto što radi skupina kojoj je jedini cilj nanijeti štetu našem klubu", zaključio je predsjednik Dinama u stilu Poncija Pilata. Zbog ovog incidenta oglasila se i Hrvatska udruga Nogometni sindikat (HUNS), koji osuđuje ponašanje navijača koji su rasističkim 'hukanjem' provocirali igrača Henrija Bellea na utakmici Istra – Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrijeđanje je na utakmicama neprihvatljivo, a vrijeđanje na osnovi boje kože zaslužuje svako zgražanje. Očekujemo od BBB-a, kao jedne od najvećih navijačkih skupina, da oštro osude rasizam", istaknuli su i nadodali: "Osim na navijačima, veliki dio odgovornosti također leži na klubovima te službenim tijelima koja okreću glavu od ovakvih pojava. Također, želimo podržati kolegu Bellea. Podržavamo njegovu odluku da ne nastavi igrati spornu utakmicu protiv Dinama. Takve hrabre reakcije igrača vrlo često vrijede više nego sva priopćenja u medijima. Pozivamo i ostale igrače u Hrvatskoj da zauzmu sličan stav za rasističkih ispada s tribina", pišu, među ostalim, u priopćenju Dario Šimić i Mario Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo