Lukša Jakobušić / Predsjednik Hajduka nakon sastanka s Dinamom i HNS-om: 'Možda je čudno da jedini ja govorim...'

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

U petak je održan sastanak čelnika Hrvatskog nogometnog saveza, Dinama i Hajduka. Zajedno se pokušava doći do rješenja s kojim bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti.

27.5.2022.
18:53
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Prošli se vikend igralo posljednje, 36. kolo Prve HNL. Na Maksimiru su se u najvećem derbiju hrvatskog nogometa sastali Dinamo i Hajduk, a utakmica se, nažalost, više pamti po događajima izvan nego na terenu.

Torcida nije uspješla unijeti transparente na Maksimir, nakon čega je više od tisuću navijača ostalo ispred Maksimira i u znaku protesta odbilo ući na stadion. Incidentima tu nije bilo kraja - Torcida se pri povratu u Split našla u sukobu s policijom na autocesti A1; uhićeno je više od 40 navijača, a bilo je i ranjenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVOJE SMOLČIĆ /

Kapetan Rijeke čestitao Hajduku pa prozvao suca: 'Drugi žuti karton, također smatram da nije bio opravdan'

Image
HRVOJE SMOLČIĆ /

Kapetan Rijeke čestitao Hajduku pa prozvao suca: 'Drugi žuti karton, također smatram da nije bio opravdan'

U petak je održan sastanak čelnika Hrvatskog nogometnog saveza, Dinama i Hajduka. Zajedno se pokušava doći do rješenja s kojim bi se izbjegle ovakve situacije u budućnosti. Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić jedini je stao pred novinare nakon sastanka, a rekao je:

"Kao što ste vidjeli, nismo se oglašavali par dana, nakon utakmice finala Kupa izašli smo s majicama s natpisom 'Sloboda navijačima'. Taj izraz se ne odnosi na one navijače koji izazivaju nerede ili sudjeluju u nečasnim radnjama. Odnosi se na nepravedno privedene, a nadam se da će se njihova nevinost i utvrditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Svi vide problem, ali...

"To se odnosi, dakle, na onih 1600 naših navijača koji su došli na Maksimir. Mi smo klub navijača, sportsko dioničko društvo, zato smo se i odazvali na sastanak čiji će zaključci biti usuglašeni. Moram izrazit žaljenje za sve koji su nastradali, i policajce i propucane osobe. Sva sreća što nitko nije poginuo."

"Ključ svega je da će u izradi jednog protokola sudjelovati i navijači. U sedmom mjesecu je utakmica Superkupa u Zagrebu, igrat će Dinamo i Hajduk, svi imamo želju da se odnos prema navijačima promijeni. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam da su svi svjesni problema, možda nemamo zajedničko gledište kako je do problema došlo, ali svjesni smo da postoji. Pravilnici postoje i treba ih uskladiti. Možda je čudno da jedini ja govorim. Jedini sam od prisutnih ovdje prošao navijački put, ta problematika mi je poznata, no to se ne odnosi samo na Torcidu, nego na sve navijačke skupine. Mi smo najzainteresiraniji za problem jer smo klub navijača, ali ovo se odnosi na sve. Sve navijačke skupine će dati svoje mišljenje o diskriminatornom postupanju."

"Nismo mi cvijeće, imali smo i mi problema i propusta u organizaciji utakmica. Neke stvari smo poboljšali, kao što su osnovna higijena, hrana, piće, svi mi imamo dio odgovornosti, i vi mediji, ali naša navijačka skupina je najstarija i najveća, imamo najveći broj na gostovanjima gdje često nailazimo na nerazumijevanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo