HRVOJE SMOLČIĆ / Kapetan Rijeke čestitao Hajduku pa prozvao suca: 'Drugi žuti karton, također smatram da nije bio opravdan'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kapetanu Rijeke Hrvoju Smolčiću je finale Kupa bila posljednja utakmica u njihovom dresu jer na ljeto prelazi u Eintracht koji bi ga trebao platiti 2.5 milijuna eura

27.5.2022.
17:24
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je poražena u četvrtak navečer od Hajduka u finalu Kupa odigranom na Poljudu s 3:1. Bijeli s Kvarnera su poveli u 11. minuti iz kontre koju je mirno realizirao Josip Drmić no Splićani su uraganski odgovorili te su već do poluvremena preokrenuli golovima Melnjaka i Ferra, a uz to su Riječani ostali s igračem manje, jer je isključen Hrvoje Smolčić.

Do kraja je Melnjak poentirao još jednom, a kapetan Rijeke je označen kao tragičar nakon što je između 27. i 41. minute zaradio dva žuta kartona. Prvi je karton zaradio zbog prigovora, a drugi zbog povlačenja Marka Livaje izvan terena te je crvenim kartonom ugasio sve nade Riječana koji su se teško nosili s Hajdukom i prije njegova isključenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smolčić je nakon utakmice objavio ispriku navijačima te dao svoje viđenje cijele situacije.

Image
večeras na poljudu /

FOTO Puni se splitska Riva uoči velike utakmice Hajduka i Rijeke. Stigla je Armada, policija u pripravnosti

Image
večeras na poljudu /

FOTO Puni se splitska Riva uoči velike utakmice Hajduka i Rijeke. Stigla je Armada, policija u pripravnosti

'Neki drugi dobili bi samo usmenu opomenu'

"Finale je strast i emocija s kojim se mora znati nositi i sam sudac. Kapetan je taj koji mora stati ispred ekipe ako smatra da sudac “zakida” njegovu ekipu. Po meni taj prvi žuti karton nisam dobio opravdano. Mislim da sudac nije imao respekt prema meni kao kapetanu jer vjerujem da se u sličnoj situaciji našao neki drugi kapetan poput Ademija, Kalinića, Škorića ili Livaje, bi završilo samo na usmenoj opomeni", napisao je Smolčić, a onda obrazložio svoj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi žuti karton, također smatram da nije bio opravdan jer to nije intenzitet da bi jedan igrač radi njega završio finale. Na snimci se vidi da je mene Livaja prvi povukao za dres i stvorio prednost ispred mene te sam ja refleksno povukao i njega i time završio svoj nastup", napisao je.

Bila mu je to posljednja utakmica u dresu Rijeke

Naposljetku je čestitao Hajduku na zasluženoj pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost uz sve ovo to nije bio naš dan, nismo bili pravi i Hajduk je zasluženo pobijedio i na tome im sportski čestitam! Moram se zahvaliti svima koji su mi u ovoj situaciji pružili podršku, pored obitelji i prijatelja, tu najviše mislim na Armadu koja mi je pružila pljesak u jako teškom trenutku", zaključio je.

Kapetanu Rijeke Hrvoju Smolčiću je finale Kupa bila posljednja utakmica u njihovom dresu jer na ljeto prelazi u Eintracht koji bi ga trebao platiti 2.5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo