Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš završio na policiji!

18.5.2011.
13:51
VOYO logo

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš napokon je prokomentirao svoje maskiranje u ustašu nakon što je u utorak poslijepodne izdao službeno priopćenje.

32-godišnji šefić koji je 'najdražu splitsku igračku' dobio od gradonačelnika Željka Keruma, tvrdi da se s ustaškom kapom slikao u 'ranoj mladosti' i da je cijeli događaj 'rezultat mladenačke nepromišljenosti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Maleš je u srijedu poslijepodne stigao na obavijesni razgovor u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku gdje će morati detaljnije objasniti kako je, kada i zašto nastala fotografija na kojoj pozira s ustaškom kapom na glavi. "Pao sam s nogu kad sam vidio fotografiju. Toliko sam bio šokiran. Iskreno, ne sjećam se kad je to slikano. Nikako se ne mogu sjetiti... A što ćete, mladost – ludost. Ispričavam se svima, no baš me zanima kako to da je ova slika baš danas puštena u javnost? Nakon što smo jučer napravili neke konkretne poteze... Žao mi je zbog svega, ali mi isto nije jasno zbog čega se sad oko ove slike skandalizira više nego da sam, recimo, pet godina proveo u zatvoru zbog nekog kriminala ili slično", izjavio je Hrvoje Maleš za Slobodnu Dalmaciju.

Objašnjenje u stilu 'bio sam mlad i lud' možda i prođe u javnosti, nitko nije od Maleša očekivao da će ponuditi ostavku jer je 'mladenačkom glupošću' dodao novi sramni detalj tužnoj priči o hrvatskom nogometu, ali što kaže zakon?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U splitskoj policiji tvrde da su pokrenuli istragu u kojoj će utvrditi hoće li se protiv Maleša pokrenuti kazneni ili prekršajni postupak. U članku 151.a Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona pod nazivom 'Veličanje fašističkih, nacističkih i drugih totalitarnih država i ideologija ili promicanje rasizma i ksenofobije' stoji:

U članku 151.a Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona pod nazivom 'Veličanje fašističkih, nacističkih i drugih totalitarnih država i ideologija ili promicanje rasizma i ksenofobije' stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko proizvodi, prodaje, uvozi ili izvozi, putem računalnog sustava ili na DRUGI NAČIN čini dostupnim javnosti ili u tom cilju posjeduje u većim količinama promidžbeni materijal kojim se veličaju fašističke, nacističke ili druge totalitarne države, organizacije ili ideologije koje zagovaraju, promiču ili potiču mržnju, diskriminaciju ili nasilje prema bilo kojem pojedincu ili skupini na temelju razlike u rasi, boji kože, spolu, seksualnoj orijentaciji, nacionalnom ili etničkom podrijetlu, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine." S obzirom da po statutu HNS-a funkcije u nogometu ne mogu obavljati osobe protiv koji se vodi kazneni postupak za djelo za koje je predviđena zatvorska kazna od najmanje tri godine, jasno je da će Kerumov mladi prijatelj i dalje ostati najveća nada u Hajdukovu bolju budućnost. Makar i pod parolom: Mladost – glupost!

specijal-201102150360004-Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105170755006 arti-201105160837006 arti-201105150041006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo