Iz Ukrajine /

Predsjednik Dnjipra-1 nazvao Timoščuka 'nepotrebnom karikom u evoluciji', pa se zahvalio bivšem treneru Dinama: 'On je imao posebnu ulogu'

Image
Foto: profimedia.hr

Počasni predsjednik SC Dnjepr-1 i zapovjednik istoimene postrojbe Jurij Bereza je govorio o lancu pomoći koji je organizirao Igor Jovićević nakon odlaska iz Ukrajine

17.3.2022.
8:30
profimedia.hr
VOYO logo

Već nekoliko tjedana traju ratni sukobi u Ukrajini, a istok Europe je u plamenu otkad je Rusija napala svoje susjede. Brojni su se ukrajinski sportaši i sportski djelatnici mobilizirali, uzeli pušku u ruke i otišli braniti svoju domovinu. Jedan od njih je počasni predsjednik SC Dnjepr-1 i zapovjednik istoimene postrojbe Jurij Bereza je za portal Fanday govorio o ratu, Rusiji, Anatoliju Timoščuku i bivšem Dinamovom treneru Igoru Jovičeviću.

"Sve smo napravili da strani nogometaši predvođeni trenerom Igorom Jovićevićem sigurno odu iz Ukrajine. Na teritoriju EU smo osnovali stožer za pomoć Ukrajini, a Jovićević je imao posebnu ulogu, jer je uz pomoć Dinama iz Zagreba pokrenuo lanac pomoći gradu Dnjipru i vojsci Ukrajine", otkrio je Bereza za Fanday dodavši kako je evakuacija stranih igrača iz Dnjipra prošla bez poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pobijedit ćemo kada potpuno uništimo orke koji su nas napali'

Dotaknuo se Bereza i domaćih nogometaša te otkrio kako je dio njih prolazi vojnu obuku u sklopu Nacionalne garde no nije ih imenovao. Bereza je bez dlake na jeziku udario na Rusiju i ruski politički i vojni vrh.

Image
Vlasnik Chelseaja /

Gdje putuje Abramovič? Išao prema Turskoj, a njegov je mlažnjak viđen blizu Moskve

Image
Vlasnik Chelseaja /

Gdje putuje Abramovič? Išao prema Turskoj, a njegov je mlažnjak viđen blizu Moskve

"Ovo je pogoršanje uzrokovano bolešću ćelavog idiota. Da budem iskren, očekivao sam da će rat eskalirati 23. veljače jer ovi idioti imaju crvene dane u kalendaru. Okupljeni su pod ideologijom nepostojećeg carstva koje su izgradili komunisti. I dalje se služe komunističkom retorikom. Iz nekog razloga fašizam je osuđen, a komunizam nije. Ukrajina je sada ratnik svjetla koji štiti cijeli svijet od tame", tvrdi Bereza i ne krije vjeru u ukrajinsku pobjedu u ovom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijedit ćemo kada potpuno uništimo orke koji su nas napali. Nemam nikakve sumnje da će Ukrajina iz svega izaći kao pobjednik. Nazvao sam Ruse orcima, ali nema smisla vrijeđati orke. Moroni koji podržavaju Putina su mnogo gori od njih. Kako mi možemo biti odgovorni za ponašanje bolesnog morona koji ima tipku za aktiviranje nuklearnog oružja. No, po meni je od nuklearnog rata gora činjenica da je neki moron naredio bombardiranje rodilišta u Mariupolju", rekao je počasni predsjednik Dnjipra – 1.

'Najviše što može napraviti je trenirati orke'

Naposljetku je otkrio i što misli o nekadašnjoj legendi ukrajinskog nogometa, a čovjeka koji je najviše razočarao svoje sunarodnjake, Anatoliju Timoščuku. Timoščuk i dalje obavlja funkciju pomoćnog trenera u Zenitu iz Sankt Petersburgu i zapravo se ne oglašava od početka rata.

"On je nepotrebna karika u evoluciji. On ne predstavlja ništa, on više nema nogometnu budućnost. Najviše što može napraviti je trenirati orke. Oni imaju puno lijevanog željeza, igrat će s loptama od lijevanog željeza, a Timoščuk će ih trenirati. Dobit će oni svoje", zaključio je Bereza u razgovoru za Fanday.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo