POZNATI SVI SUDIONICI LIGE PRVAKA: / Alvarez i Tadić uveli Ajax među elitu, Modri doznali tko im sve prijeti grupnoj fazi

Image
Foto: Profimedia

Ajax, Club Brugge i praška Slavija posljednja su tri kluba koja su izborila natjecanje u Ligi prvaka

28.8.2019.
23:07
Profimedia
VOYO logo

Prošlogodišnji polufinalist Ajax je u Amsterdamu pobijedio ciparski Apoel sa 2-0 i prošao dalje nakon što je prvi susret završio bez golova.

Nizozemci su otključali bravu ciparskog sastava u 43. minuti golom EdsonaAlvareza nakon ubačaj HakimaZiyecha, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Dušan Tadić u 80. minuti. Ajax je zabio pogodak i u 50. minuti, ali je pogodak Klaasa Jana Huntelaara poništen zbog zaleđa nakon pregleda VAR-om. Samo tri minute kasnije i Apoel je zatresao mrežu, ali je Andrija Pavlović zabio iz zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za goste je do 64. minute igrao Antonio Jakoliš, a dvije minute prije nego što je izašao iz igre dobio je žuti karton.

Ključni trenutak

Club Brugge je u obje utakmice pobijedio LASK. Nakon austrijskih 1-0, Belgijci su na svom travnjaku slavili sa 2-1. Domaćin je poveo u 70. minuti golom HansaVanakena nakon ubačaja iz kornera. Samo četiri minute kasnije gosti su izjednačili, a pogodak iz kaznenog udarac zabio je JoaoKlauss.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 80. minuti kada je LASK ostao s igračem manje, a isključen je Gernot Trauner. U posljednjih 10 minuta gosti su jurnuli po pobjedu i plasman u LP, no primili su pogodak iz kontre. U 89. minuti za Brugge je zabio Bonaventure. Hrvatski nogometaš Matej Mitrović igrao je cijeli susret za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije pobjede Sparte

S dvije pobjede Ligu prvaka je dohvatila i praška Slavija protiv Cluja. Oba susreta završila su rezultatom 1-0, a uzvratni dvoboj u Pragu razriješio je gol JanaBorila u 66. minuti. U utorak su mjesto u elitnom natjecanju "Starog kontinenta" izborili zagrebački Dinamo, Olympiacos i Crvena zvezda.

Nakon što je prvom susretu u Maksimiru protiv Rosenborga slavio sa 2-0, Dinamo je u uzvratnom dvoboju u Trondheimu odigrao 1-1. Norvežani su poveli već u 11. minuti golom DavidaAkintole, a izjednačio je AmerGojak u 71. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos je u uzvratnom susretu pobijedio Krasnodar sa 2-1 i tako potvrdio pobjedu 4-0 iz prve utakmice.

Domaćin je poveo u 10. minuti golom Utkina, no Grci su izjednačili već minutu kasnije golom El Arabija. Isti je igrač u 48. minuti donio gostima pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Crvena zvezda i Young Boysi su na Marakanu odigrali 1-1, a kako je prva utakmica završila 2-2, beogradski klub ide dalje zbog više golova u gostima.

Crvena zvezda je povela u 59. minuti preko Vukmanovića, a gosti su izjednačili autogolom Ben Nabouhanea u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

Ajax - Apoel Nikozija 2-0 (prva utakmica 0-0) (Alvarez 43, Tadić 80)

Slavia Prag - Cluj 1-0 (1-0) (Boril 66)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Club Brugge - Lask Linz 2-1 (1-0) (Vanaken 70, Bonaventure 89 / Klauss 74)

U utorak: Rosenborg - DINAMO 1-1 (prva utakmica 0-2) (Akintola 11 / GOJAK 71)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krasnodar - Olympiakos 1-2 (0-4) (Utkin 10 / El Arabi 11, 48)

Crvena zvezda - Young Boys 1-1 (2-2) (Vukmanović 59 / Ben Nabouhane 82-ag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JAKOSNE SKUPINE

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Liverpool (Eng) Chelsea (Eng) Barcelona (Špa) Manchester City (Eng) Juventus (Ita) Bayern München (Njem) Paris Saint-Germain (Fra) Zenit (Rus)

DRUGA JAKOSNA SKUPINA Real Madrid (Špa) Atletico Madrid (Špa) Borissia Dortmund (Njem) Napoli (Ita) Šahtar (Ukr) Tottenham (Eng) Ajax (Niz) Benfica (Por)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TREĆA JAKOSNA SKUPINA Lyon (Fra) Bayer Leverkusen (Njem) RB Salzburg (Aut) Olympiacos (Grč) Club Brugge (Bel) Valencia (Špa) Inter (Ita) DINAMO ZAGREB (HRV)

ČETVRTA JAKOSNA SKUPINA Lokomotiv Moskva (Rus) Genk (Bel) Galatasaray (Tur) RB Leipzig (Njem) Slavia Prag (Češ) Crvenba zvezda (Srb) Atalanta (Ita) Lille (Fra)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo