POZNATA IMENA ŠESTORICE SPLIĆANA KOJI SU SUDJELOVALI U TUČNJAVI: / Oglasila se i supruga jednog od izgrednika

Image
Foto: AFP

Nitko od šestorice nije član Torcide, niti je povezan s bilo kojom drugom navijačkom skupinom u Hrvatskoj.

14.12.2017.
22:21
AFP
VOYO logo

Poznata su imena šestorice hrvatskih državljana koji su sudjelovali u masovnoj tučnjavi tijekom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u srijedu u Beogradu. Od ranije je bilo poznato da su u nerede bili uključeni Ante Firić i Damir Tovarović, a Jutarnji list piše da su preostala četvorica Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković i Jakov Podrug.

Image
I VUČIĆ KOMENTIRAO MAKLJAŽU U BEOGRADU: /

'To što ste Hrvat ne oslobađa vas odgovornosti za ovakvo ponašanje'

Image
I VUČIĆ KOMENTIRAO MAKLJAŽU U BEOGRADU: /

'To što ste Hrvat ne oslobađa vas odgovornosti za ovakvo ponašanje'

'Unajmljeni za sudjelovanje u neredima'

Za vrijeme 156. derbija najvećih srpskih klubova došlo je do brutalne tučnjave između frakcija Partizanovih navijača, a priča je privukla veliku pozornost u cijeloj regiji kad se pokazalo da su u neredima sudjelovali i hrvatski državljani. Kao što smo ranije izvjestili, na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu liječi se Splićanin Ante Firić (26) koji ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake. Jutarnji navodi da je Tovaroviću dijagnosticirano nagnječenje mozga i lom gornje vilice, dok je Podrug prošao s lakšim ozljedama. Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova navode da su, prema njihovim informacijama, u neredima sudjelovala četvorica hrvatskih državljana od kojih su dvojica zatražila liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, prema zasad dostupnim informacijama, nitko od šestorice navedenih nije član Torcide, niti je povezan s bilo kojom drugom navijačkom skupinom u Hrvatskoj. Dio srpskih medija nagađa da se radi o plaćenicima koji su unajmljeni za sudjelovanje u neredima, ali nije poznato tko ih je angažirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Supruga tvrdi da je tražila konzularnu pomoć

U međuvremenu se za Sportske novosti oglasila Mia Tovarović, supruga Damira Tovarovića, kako bi demantirala objavu iz MVPEI-a da "hrvatski državljani nisu zatražili konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatrazila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret", stoji, među ostalim, u poruci Mije Tovarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo