POVIJEST DVOBOJA HRVATSKE I MEKSIKA: / Vatreni pobjeđuju u prijateljskim, ali najviše se pamti kada je naciju rastužio Blanco

Image
Foto: AFP

Povijest međusobnih susreta Hrvatske i Meksika veoma je zanimljiva

27.3.2018.
12:24
AFP
VOYO logo

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju sutra od 4 ujutro očekuje dvoboj s Meksikom, protiv kojega su u povijesti ubilježene tri pobjede u prijateljskim susretima, ali i dva poraza na svjetskim prvenstvima. Ove dvije reprezentacije susrele su se prvi put 1992. godine u Zagrebu, a Vatreni su slavili s 3:0. Sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker bio je dvostruki strijelac, a zabio je i Dean Računica.

Dominacija u prijateljskim, loše predstave na Svjetskim prvenstvima

DALIĆ POJASNIO ODLUKU KOJA JE PODIGLA BURU: ‘To nije nepoštivanje Meksika, imao sam dobre razloge za to’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu odigranom u Seoulu u lipnju 1999. Hrvatska je pobijedila 2:1. Preokret su režirali Igor Bišćan i Josip Šimić nakon što je Meksiko poveo zgoditkom Luisa Hernandeza.

Prvi službeni međusobni susret dogodio se na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji, a Meksikanci su svladali Hrvatsku. Zabio je legendarni Cuauthemoc Blanco iz kaznenog udarca u 60. minuti kojeg je skrivio Boris Živković. Meksiko je tada s prvom mjesta krenuo u osminu finala, a Vatreni su ispali u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobni su naši sutrašnji protivnici bili i za Niku Kovača. Nadigrali su nas na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije četiri godine u posljednjoj utakmici za prolaz skupine 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova pobjeda Vatrenih stigla je u prijateljskoj utakmici prošle godine kada su izabranici Ante Čačića u Los Angelesu pobijedili s 2:1. Strijelci su bili Duje Čop i Fran Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo