DALIĆ POJASNIO ODLUKU KOJA JE PODIGLA BURU: / 'To nije nepoštivanje Meksika, imao sam dobre razloge za to'

Image
Foto: Screenshot

Izbornik Dalić i Ivan Rakitić stali su pred novinare uoči utakmice s Meksikom.

27.3.2018.
9:37
Screenshot
VOYO logo

Poslije poraza od Perua u prvoj utakmici američke turneje hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka ogled s Meksikom. Izbornik Zlatko Dalić u obraćanju novinarima pojasnio je odluku da šestoricu prvotimaca pusti kući. Posebno je time bio razočaran meksički izbornik Juan Carlos Osorio.

Image
MEKSIČKI IZBORNIK ŽELI KAZNU ZA HRVATSKU: /

'I mi ćemo dati priliku trojici, četvorici mlađih igrača...'

Image
MEKSIČKI IZBORNIK ŽELI KAZNU ZA HRVATSKU: /

'I mi ćemo dati priliku trojici, četvorici mlađih igrača...'

"Plan mi je bio podijeliti minutažu na sve igrače jer nam je sada zadnja šansa provjeriti neke prije SP-a. Imamo 20 jako dobrih igrača i sve ih želim testirati. Modrić? Bio je ozlijeđen mjesec dana, vratio se i igrao u petak. Bio bi veliki rizik da je igrao dvije utakmice u četiri dana. Želim ga sačuvati za Real i Ligu prvaka, ali i za nas. Njega poznajem i ne trebam ga provjeravati. Imam svoj cilj i svoj plan. U njega vjerujem, tako radim i ništa me neće omesti", poručio je Dalić te dodao kako to nije nepoštivanje Meksika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam zbog čega sam izabrao ovako jake utakmice - mogli smo ostati u Europi, pobijediti nekoga tri ili četiri razlike, i onda bi se stvorila velika euforija, s velikim nadanjima i ambicijama. Želim se uvjeriti u stvarno stanje stvari, s obzirom na to da Hrvatska ima sjajnu reprezentaciju, sjajne igrače, ali nažalost nemamo objektivno moguće rezultate. Na europskim i svjetskim prvenstvima nismo prošli kako treba još od Francuske '98, a posljednji uspjeh doživjeli smo pod Bilićem 2008. godine plasmanom u četvrtfinale. Problem postoji, a nije uvijek izbornik kriv što ne prođemo skupinu. Nekad su krivi i igrači. Želim naći prave razloge i riješiti problem kako bismo ostvarili jedan pravi, adekvatan rezultat", kazao je izbornik.

Prilika mlađima

"Vidio sam mnogo stvari protiv Perua, vidjet ću i protiv Meksika i znat ću potom odlučiti. Dogovorio sam se sa spomenutom šestoricom da mogu otići jer želim vidjeti, naprimjer, Rebića, Kovačića, Pjacu, Kramarića u odnosu na Perišića, Mandžukića, Brozovića i Kalinića, te onda donijeti odluku. Ne mogu dopustiti da se igrači 'švercaju' i da igraju zbog imena. Ne igraju imena, igra reprezentacija. Opet, ovo nam je posljednja zadnja šansa prije završnog okupljanja u svibnju, zadnja šansa da isprobam neke pojedince te je i zbog toga pao dogovor o odlasku šestorice", poručio je i osvrnuo se na suparnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izrazito poštujemo Meksiko, oni su fantastična momčad, pogotovo u dobroj atmosferi kakva će i ovoga puta biti na stadionu. Neće nam biti lako, ali očekujem da će Hrvatska odigrati dobru utakmicu, da će moji igrači pružiti dobru partiju. Bit ćemo agresivni, držati se svog stila jer ćemo ga koristiti i na Svjetskom prvenstvu. Argentina je, smatram, jedan od glavnih favorita za naslov u Rusiji, ali prije svega smo usredotočeni na Nigeriju, prvog suparnika u skupini", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usred zahtjevne sezone

Osim njega na presici je bio i Ivan Rakitić. On je na vlastiti zahtjev ostao s reprezentacijom.

"Razumijem meksičkog izbornika, ali morate shvatiti da smo usred zahtjevne sezone. Mi i ovako idemo pobijediti. Imamo odlične mlade igrače i Meksiku neće biti lakše nego da smo kompletni", kazao je veznjak. Upitan je postoji li u Meksiku netko sličan Messiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, kao niti u hrvatskoj reprezentaciji. On je najbolji u povijesti. Nitko se ne može usporediti s njim. On je jedinstven", poručio je. Osvrnuo se potom na Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju puno talenata. I druga momčad bi im bila konkurentna na SP-u. Skupina nam je teška i moramo biti savršeni. Volio bih da Argentina i mi prođemo", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo