Potvrđene najcrnje vijesti za Dinamo!

Domagoj Vida i Mateo Kovačić najavili su na presici u Maksimiru zadnju utakmicu Dinama u Ligi prvaka ove sezone.

5.12.2011.
16:32
VOYO logo

"Imamo nula bodova, no vjerujemo u sebe, imamo nadu da možemo napraviti iskorak i uzeti bod. Igramo zadnju utakmicu ove godine, na Maksimir pred našim navijačima i dat ćemo sve od sebe za što bolji rezultat. Lyonu 'gori' jer love drugo mjesto. Nisam se čuo s Lovrenom, ali znam da dolaze loviti veliku pobjedu jer im samo to odgovara pa vjerujem kako je i to naša prilika. Vjerujem kako možemo iznenaditi", izjavio je Vida te se osvrnuo na kritike koje je Zdravko Mamić upućivao igračima proteklih dana.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/kjnGVYLCk77yygKUaeZl/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je šef i na njemu je kritizirati jer nam sigurno želi najbolje, a što se tiče kritike kako se ne trudimo - mislim da to nije istina. Glave nam nisu na odmoru, znamo da nas čeka velika utakmica Lige prvaka koju smo toliko željeli i zaista ćemo napraviti sve kako Ligu prvaka ne bismo završili s 'nulom", rekao je Vida.

Sve bi to još držalo vodu da Dinamova obrana nije u velikim problemima. Vida je potvrdio najcrnje prognoze - Dinamo će nastupiti bez najvažnijih igrača u obrani:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, nema Tonela, Šimunića i Cufréa, ali tko god bude igrao - bit će dobro. Naravno, premalo je vremena kako bismo se uigrali, ali koga god šef odabere dat ćemo sve od sebe".

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/7M7RtSjFDwtKV5iqnzn2/mov/1Mateo Kovačić je pričao o Lyonu, ali i o hrvatskoj reprezentaciji. Ako ga izbornik Slaven Bilić pozove, postat će najmlađi igrač A vrste u povijesti naše reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lyon je vrhunska ekipa, čvrsta i agresivna, ali nekako mi se čini kako su od tri ekipe iz naše skupine najmanje pokazali. Ne treba previše očekivati, ali sigurno ćemo se truditi kako bismo ostvarili što bolji rezultat", rekao je Kova te zaključio jednom lijepom pričom:

"Ne razmišljam o pozivu izbornika Bilića. Igram za mladu reprezentaciju do 21 godine što je za mene veliki uspjeh budući da imam 17 godina. Bio bih izuzetno počašćen kada bih išao u Ukrajinu i Poljsku, ali nisam ja tu kako bih komentirao tko će ići na Europsko prvenstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi engleski arbitar u prosjeku dijeli dva žuta kartona po utakmici dok rijetko isključuje igrače. Mark Clattenburg delegiran je za suđenje utakmice 6. kola Lige prvaka između Dinama i Lyona. S 36-godišnjim Englezom Plavi su se već upoznali i to 2007. godine kada su u Amsterdamu pobijedili Ajax (3:2) i izborili Europsku ligu.

Od 2004. sudi međunarodne utakmice, a od 2006. godine na FIFA-inoj je listi sudaca. Hrvatski branič u redovima Lyona Dejan Lovren propustio je sinoć zbog ozljede zadnje lože dvoboj 16. kola francuskog nogometnog prvenstva protiv Toulousea, a zbog iste bi mogao propustiti i nadolazeći dvoboj Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetio je manje zatezanje u zadnjoj loži i nisam htio riskirati", objasnio je trener LavovaRemi Garde nakon susreta i dodao:

Odlučio sam se se staviti Bakary Konea i ispalo je jako dobro, posebice jer je zabio prvi gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren je ispao iz kadra neposredno uoči susreta koji je Lyon na kraju dobio 3-2, a ostaje za vidjeti hoće li biti spreman za nadolazeće utakmice, uključujući onu u srijedu na Maksimiru protiv svog bivšeg kluba u sklopu 6. kola skupine D Lige prvaka.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo