POTVRDA GENIJALNOSTI! / Modrić je najbolji veznjak Lige prvaka za sezonu 2016/17, Ronaldo najbolji igrač Europe

Image
Foto: AFP

Nogometaši Real Madrida pokorili su prošle sezone Ligu prvaka igrom na koju suparnici nisu imali odgovor i igrom kojom je diktirao njihov hrvatski veznjak Luka Modrić.

24.8.2017.
18:34
AFP
VOYO logo

Modrić je u prošloj sezoni prestižnog europskog klupskog nogometnog natjecanja za pobjedničku momčad nastupio u 11 utakmica, u pravilu u punoj minutaži. Upisao je asistenciju u 4-1 finalnoj pobjedi protiv Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak hrvatske vrste i Real Madrida slavio je ispred klupskih suigrača Tonija Kroosa i Casemira. Iza njih ostali su Miralem Pjanić, Thiago Alcantara, Bernardo Silva, Andres Iniesta i Fabinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, njegovi suigrači Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo imaju razloga za zadovoljstvo. Ramos, kapetan kluba, slavio je u konkurenciji braniča, a Ronaldo napadača. Portugalski napadač proglašen je i najboljim igračem Europe i to u konkurenciji s Lionelom Messijem iz Barcelone i Juventusovim golmanom Gianluigijem Buffonom kojem je i pripala nagrada za najboljeg vratara Lige prvaka u prošloj sezoni.

"Svake godine isti izazov - ukoliko je moguće, osvojiti sve bilo s klubom, bilo s reprezentacijom. Sretan sam što sam ovdje i počašćen ovom nagradom. Zahvaljujem suigračima, ali i suigračima iz reprezentacije. Znam da ovo nije trofej vezan uz izabranu vrstu, ali svaki put kad u nju dođem dobijem dodatnu motivaciju da nastavim raditi. Presretan sam, hvala svima", poručio je Ronaldo kojem je ovo druga uzastopna nagrada i treća takva ukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji za najboljeg igrača bio je i Modrić koji je zauzeo odlično četvrto mjesto. Peti je bio Nijemac Toni Kroos (Real Madrid), a u Topu 10 su i Argentinac Paulo Dybala (Juventus), Španjolac Sergio Ramos (Real Madrid), Francuz Kylian Mbappe (Monaco), Poljak Robert Lewandowski (Bayern) i Šveđanin Zlatan Ibrahimović (Manchester United).

Lieke Martens je slavila u konkurenciji nogometašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo