POTRESNA ISPOVIJEST BIVŠEG ENGLESKOG REPREZENTATIVCA O STRAVIČNOJ OZLJEDI: / 'Imam 14 metalnih pločica u glavi'

Image
Foto: AFP

Bivši engleski repreznetativac morao se umiroviti zbog ozljede glave

26.9.2018.
17:42
AFP
VOYO logo

Ryan Mason, bivši igrač Tottenhama i engleski reprezentativac, morao se oprostiti od profesionalnog igranja nogometom nakon liječničkog savjeta. Mason je zadobio tešku ozljedu glave nakon sudara sa Garyjem Cahillom 2017., dok je njegov tadašnji klub Hull igrao sa Chelseajem.

Mason se oprostio od nogometa u veljači 2018. nakon što je poslušao savjet liječnika i odustao od aktivnog igranja zbog rizika od zadobijanja težih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je počela dobro za nas. Borio sam se N'Golom Kanteom i bio je to dobar duel. Bilo je nekoliko teških startova, ali ništa nije bilo pretjerano oštro. Onda se to dogodilo, nakon 13 minuta utakmice", opisao je svoje stravično iskustvo Ryan Mason u članku za Yahoo Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chelsea je imao korner, skočio sam da počistim loptu i onda sam osjetio stravičan udarac i bol u lubanji. Nikada nisam osjetio takvu bol. Sjećam se kako su doktori utrčali u teren, strašnu bol. Tijelo mi je bilo u stanju šoka – znao sam da se nešto strašno dogodilo. Bol je bila neizdrživa; kao da mi je bomba puknula usred glave", dodao je Mason.

"Imam 14 metalnih pločica u glavi, sa 28 šarafa koji ih drže na mjestu. Uz to, imam 45 šava i ožiljak dugačak 15 centimetara. Vađenje šavova je bilo posebno neugodno", dodao je bivši nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada prođeš nešto tako, bilo bi čudno da ti to ne promijeni perspektivu. Kada zamalo pogineš i dobiješ drugu šansu, imaš novu zahvalnost za sve što posjeduješ", zaključio je Mason.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo