POTRES U ŠPANJOLSKOM NOGOMETU: / Civilna garda zbog moguće korupcije pretražuje urede Saveza u Barceloni, ima uhićenih

Image
Foto: Screenshot

Nova korupcija afera potresa nogometni svijet

30.10.2018.
14:15
Screenshot
VOYO logo

Andreu Subies, potpredsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) zadužen za financije, uhićen je u utorak u sklopu istrage vezane za moguću korupciju 2014. godine kada je vodio Katalonski nogometni savez.

Španjolska civilna garda je tijekom utorka pretražila urede Katalonskog saveza u Barceloni, a uhitila je i poduzetnika Josepa Contrerasa, nekadašnjeg dužnosnika katalonskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napuhavanje troškova

Subies i Contreras osumnjičeni su za napuhavanje troškova preuređivanja tamošnjeg sjedišta Saveza 2014. godine. Contreras je bio vlasnik kompanije za nekretnine Tastavins koja je katalonskom savezu na čelu sa Subiesom ispostavila račun od 518.702 eura. Taj račun je pokrio krovni Španjolski nogometni savez.

U to vrijeme je predsjednik Španjolskog nogometnog saveza bio Angel Maria Villar koji je u prosincu 2017. morao odstupiti pod optužbom za korupciju. On je 27 godina upravljao Savezom te tvrdio da je nedužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju je nakon izbora novi predsjednik postao Luis Rubiales. On je za potpredsjednika postavio Subiesa, dotad predsjednika Katalonskog nogometnog saveza.

Savez predao dokumentaciju

RFEF je u priopćenju naveo kako je Subies osumnjičen za događaje iz vremena bivšeg vodstva saveza, odnosno za istragu vezanu za slučaj "Soule" usmjerenu protiv Villara, te da je potrebno uzeti u obzir pretpostavku nevinosti privedenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski nogometni savez priopćio je kako je civilna garda upala u njegovo sjedište sa sudskim nalogom te zatražila dokumentaciju, koju joj je savez i predao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo