POTRES U HNL-U! HNS / zaprimio službeni zahtjev da se jednom prvoligašu uskrati licenca

Image

Kako će početkom sljedeće sezone izgledati ljestvica hrvatskog nogometnog prvenstva teško je reći nakon što je u Hrvatski nogometni savez upućen zahtjev za oduzimanjem licence NK Istri 1961.

5.6.2017.
19:49
VOYO logo

Zahtjev je uputila splitska odvjetnica Doris Košta zbog duga prema igraču Luki Franiću, javlja Dalmatinski portal.

"Temeljem dokumentacije iz koje je jasno vidljivo da dug postoji, a nema nikakvog sporazuma o prolongiranju, Istra nije smjela dobiti licencu. HNS je mogao imati uvid u postojanje duga jer je Disciplinska komisija već ranije bila izdala mjeru upozorenja Istri", citira izvor Koštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u pitanju je dug od 19,600 kuna uvećan za kamate.

"Nije ovdje ključno pitanje veličine iznosa, nego principa. Klub koji je dužan igračima ne smije dobiti licencu, koliki god dug bio. Mi smo paralelno podnijeli i tužbu za nadoknadu štete, s obzirom da se igrač koji nije na vrijeme dobivao plaće igrajući za taj klub i ozlijedio, a nije mu uplaćivano nikakvo osiguranje", tvrdi odvjetnica uz dodatak da će podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba kluba zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije kojom su ishodili licencu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da UEFA inzistira na ispravnom financijskom poslovanju, kao temelju za izdavanje licence, upitno je i na koji način Komisija za licenciranje HNS-a ima uvid u djelovanje klubova po tom pitanju. Radi se o pravnoj sigurnosti, ovdje postoji evidentan dug za koji su u HNS-u morali znati", poručila je Košta koja će i zatražiti nadzor Uefe nad radom Komisije za licenciranje HNS-a budući da Istra zbog dugovanja nije ispunila uvjete za dobivanje licence ni u sezoni 2016/17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo