DEBAKL U ZAGREBU / Potop Osječana i Nenada Bjelice na Maksimiru! Dinamo im utrpao pet komada

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekstualni prijenos derbija Dinama i Osijeka mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

20.8.2022.
20:14
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U derbi utakmici šestog kola HNL postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu svladali Osijek s 5-2 (1-1).

Dinamo je poveo vrlo rano, već u trećoj minuti je zabio Mislav Oršić. Osijek je preko Diona Drena Belje izjednačio u 28. minuti. U nastavku susreta prvo je Dinamo pobjegao na 3-1 golovima Brune Petkovića i Dine Perića, dok je Osijek smanjio na 2-3 golom Laszla Kleinheislera u 74. minuti. U finišu utakmice još je jednom strijelac bio Perić, a sve je zaključeno autogolom Jurčevića za 5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U NJIHOVOM STILU /

BBB priredili bakljadu na tribinama, neke od njih su upale na teren. Pogledajte kako je to izgledalo

Image
U NJIHOVOM STILU /

BBB priredili bakljadu na tribinama, neke od njih su upale na teren. Pogledajte kako je to izgledalo

Dominacija Osječana u prvom dijelu

Dinamo je utakmicu otvorio na najbolji mogući način te je poveo već u trećoj minuti. Ivanušec je ukrao loptu osječkoj obrani te se sjurio desnom stranom. Ubacio je pred gostujuća vrata gdje je Oršić iz drugog pokušaja, nakon što mu se lopta sretno odbila u noge, zabio pod gredu za 1-0.

Osijek zbog primljenog pogotka nije potonuo, već je, čak štoviše, počeo dominirati maksimirskim travnjakom. Prvo je pokušao Fiolić, potom je u 14. minuti odlično raspalio Kleinheisler, ali je pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Osijek napadati pa je samo minutu kasnije pucao Lovrić. Livaković je odlično reagirao, obranio, a na odbijenu loptu je natrčao Beljo i zatresao mrežu Dinama. No, pogodak je poništen zbog zaleđa.

Promašaj Drmića

No, u 28. minuti Beljo je ipak bio strijelac za 1-1. Miloš je ubacio, Beljo se bolje snašao od Lauritsena i postigao pogodak, svoj četvrti u sezoni koliko je dao i prethodni strijelac na dvoboju Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena se igralo ravnopravno, a na početku nastavka za Dinamo su u igru ušli Drmić i Špikić. Žestoko je krenuo Dinamo po novo vodstvo te je poveo u 53. minuti. Moharrami je ubacio, a vrlo spretno je glavom loptu zahvatio Petković i pogodio osječku mrežu za 2-1.

Dinamo je nastavio napadati pa je vrlo brzo moglo biti 3-1, ali je Drmić pucao sasvim blizu gostujuće vratnice. U 65. minuti nije bilo spasa gostima. Bočkaj je sve pripremio Periću, a ovaj je glavom pogodio za 3-1. Nada se Osijeku pojavila u 74. minuti kada je smanjio svoj zaostatak na 2-3. S 20 metara je pucao Kleinheisler, a lopta se odbila od Mišića i u visokom luku uletjela u domaću mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo uvjerljiv na prvoj poziciji

Niz pogodaka u drugom dijelu se vrlo brzo nastavio. U 82. minuti je Dinamo reprizirao treći pogodak. Bočkaj je ubacio, a Perić je još jednom glavom zakucao loptu u mrežu za 4-2 i potvrdu Dinamovog slavlja u jubilarnom 100. derbiju protiv Osijeka. Na samom kraju još je i Jurčević pogodio vlastitu mrežu za konačan rezultat 5-2.

Dinamo je ovom, petom ligaškom pobjedom u sezoni, učvrstio prvo mjesto, dok je Osijek ostao nisko, na osmom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Stadion Maksimir

Dinamo - Osijek 5:2 (3' Oršić; 53' Petković; 66', 82' Perić, 93' Jurčević (AG) / 29' Beljo; 74' Kleinheisler)

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković - Moharrami, Lauritsen, Perić, Bočkaj - Mišić - Menalo, Ivanušec, Tolić, Oršić - Petković

Osijek: Ivušić - Bralić, Lončar, Barišić - Miloš, Brlek, Jugović, Jurčević - Fiolić, Kleinheisler - Beljo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-----------

TIJEK UTAKMICE

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3' GOOOOL! Ovaj put je Osijek zabio autogol! Špikić je prošao po desnoj strani i odigravao u sredinu, a loptu je u vlastiti gol skrenuo Jurčević.

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Izašli su Kleinheisler i Lovrić, a u igri su Fućak i Mierez. Kod Dinama je umjesto Ivanušeca ušao Gojak.

82' GOOOOL! Novi gol Dine Perića! Bočkaj je i drugi puta asistirao Periću koji neometan sa sedam metara matira Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Nova promjena kod Dinama: Baturina mijenja Petkovića.

74' GOOOOOL! Vraća se Osijek lagano u igru, Kleinheisler je sada raspalio s 25 metara, lopta se zatim odbila od Mišića i pala u same rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' GOOOOL! Dinamo vodi na Maksimiru 3:1, a strijelac je Dino Perić. Lopta stiže na lijevu stranu za Bočkaja koji idealno centrira na prvu vratnicu za Perića, a on puca glavom s pet metara.

55' - Ufff, što je sada promašio Drmić... Imao je čisti zicer i pucao s 12 metara, ali je loptu poslao pokraj desne vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' GOOOL! Zabio je sada Petković nakon krasne akcije! Moharrami je odlično ubacio, a Petković glavom lijepo pogodio za 2:1.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bruno Petković

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme. Čačić je napravio dvostruku izmjenu kod Dinama: Špikić je zamijenio Menala, a umjesto Tolića je ušao Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

33. kolo: Osijek - Dinamo

Kraj prvog dijela.

45' - Mišić je probao izvana, ali preko grede je otišlo. Dvije minute dodatka će se igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Dobru je šansu maločas imao Oršić s lijeve strane, ali je njegov centaršut na peterac presjekao Ivušić.

37' - Menalo je bio u sjajnoj situaciji, prošao je golmana i bio pred praznim golom, ali bilo je zaleđe, a i pokosio ga je igrač Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Petković je tražio penal jer je Ivušić startao na njega i loptu, međutim bio je prvi na lopti.

30' - Osijek je već neko vrijeme aktivniji na terenu i možemo reći čak i bolji od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - GOOOOOOL! BELJOOOOOO! Odlično je centrirao na peterac s desne strane Miloš, Beljo se prikrao iz drugog plana i zakucao glavom loptu u mrežu, loša reakcija obrane Dinama i Livakovića.

20' - Oršić je tukao malo izvan kaznenog prostora, ali bio je neprecizan.

15' - Osijek je zabio, ali bilo je zaleđe. Jako opasna situacija, Lovrić je tukao izvana, lopta se odbila od igrača Dinama i Livaković je jedva spasio loptu, ali je na nju naletio Beljo, no on je bio u zaleđu prilikom šuta Lovrića.

15' - Kleinheisler je potegao iz daljine i pogodio je vratnicu, ovo je bilo dosta opasno.

14' - Fiolić je sjajno glavom pucao s ruba kaznenog prostora i zamalo je lobao Livakovića, ali bio je spreman Vatreni.

10' - Petković je dobro pucao glavom nakon centaršuta Bočkaja, ali pored gola. Lovrić je ušao umjesto Bralića koji se ozlijedio.

9' - Okušao se Jugović izvana, ali loš je to udarac bio.

3' - GOOOOOOOOOOL! ORŠIIIIIĆ! Obrana je traljavo pokušala iznijeti loptu iz opasne zone, Ivanušec je presjekao i odmah se sjurio po desnoj strani te centrirao na peterac, tamo su loše reagirali i braniči i Ivušić i Oršić je bio najbrži te je pospremio loptu u mrežu.

1' - Počela je utakmica.

-----------

Derbi je najavio trener Dinama, Ante Čačić.

"Osijek je loše zakoračio u prvenstvo, sada žele izaći iz krize, satkani su od kvalitetnih igrača i s dobrim trenerom, pa će taj izlazak iz krize jednom doći. Teško mi je pričati o njima, šokirani su ispadanjem iz Europe, to im je donijelo nemir u momčad. Nama je ovo važna utakmica, želimo zadržati dobro ozračje pred sljedeću utakmicu", rekao je Čačić.

Osijek je u nizu od pet utakmica bez pobjede, računa li se uz prvenstvene susrete i ispadanje Bjeličinog sastava iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

"Mislim da smo se dobro pripremili i da će ova utakmica s dobrim rezultatom biti prekretnica sezone. Osjećam veliku odgovornost, ovo je moj klub, njegov sam trener, sportski direktor i navijač. Priopćenje predsjednika? To je dobro, najviše zbog igrača koji sve čitaju. Puno se piše i to im oduzima koncentraciju. Iza nas je kvalitetan tjedan s dobrom atmosferom na treningu", rekao je trener Osijeka, Nenad Bjelica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo