POSLJEDICE KORONA-KRIZE ZAISTA SU VELIKE: / PSG doveo jednog od najubojitijih napadača svijeta u pola cijene

Image
Foto: Profimedia

Službena vrijednost transfera nije navedena, a prema pisanju talijanskih i francuskih medija PSG će Interu platiti 60 milijuna eura

31.5.2020.
14:33
Profimedia
VOYO logo

Argentinski nogometaš Mauro Icardi trajno je prešao u Paris Saint-Germain, službeno je u nedjelju potvrdio njegov bivši klub milanski Inter objavom na svom internetskom portalu, a Parižani su istovremeno objavili da su sa 27-godišnjim argentinskim napadačem potpisali ugovor do ljeta 2024.

"Klub zahvaljuje igraču na šest sezona koje je proveo s nama i želi mu sve najbolje u nastavku profesionalne karijere", stoji u Interovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šest sezona igranja za Inter Icardi je odigrao 219 službenih utakmica u kojima je postigao 124 pogotka te u dvije sezone (2014./15. i 2017./18.) bio najbolji strijelac talijanske Serie A.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) is congratulated by Paris Saint-Germain's Argentine forward Mauro Icardi after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Dijon, on February 29, 2020 at the Parc des Princes stadium in Paris., Image: 501966746, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia

Visoka odšteta

Icardi je u rujnu 2019. došao u PSG na posudbu, a u prošloj je sezoni za Parižane postigao 12 pogodaka u prvenstvu te još tri u francuskom Liga kupu. Francusko prvenstvo je prekinuto, a PSG je proglašen prvakom, što je Icardiju prvi trofej u seniorskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šest utakmica u Ligi prvaka Icardi je pet puta zatresao mrežu, a PSG je jedna od četiri momčadi koje su osigurale plasman u četvrtfinale prije prekida natjecanja zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa.

Službena vrijednost transfera nije navedena, a prema pisanju talijanskih i francuskih medija PSG će Interu platiti 60 milijuna eura na ime odštete za igrača koji je s milanskim klubom imao ugovor do ljeta 2022. Inače, prije korona-krize Icardijev transfer procjenjivao se na više od sto, pa čak i 110 milijuna eura, međutim, financijska kriza je odradila svoje i PSG je dobio napadača u gotovo pola cijene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo