POSLAO MESSIJA PO ĆEVAPE! / Hrvatska mora dobro pripaziti na ovog Grka, zapamtio ga je i najbolji na svijetu

Image
Foto: Screenshot

Međusobnim ogledima Hrvatska i Grčka odlučit će koja će od tih dviju reprezentacija biti sudionik Svjetskog prvenstva sljedeće godine. Dani odluke su četvrtak (Zagreb) i nedjelja (Pirej).

7.11.2017.
12:11
Screenshot
VOYO logo

Sa strane hrvatske nogometne reprezentacija sve je više ili manje poznato. Izbornik Zlatko Dalić tvrdi da zna koju će momčad poslati na travnjak protiv Grčke premda mu te planove sigurno remeti neizvjesnost oko zdravstvenog stanja pojedinaca. Opcija sigurno ima više, no bez obzira na njih smjer i rasplet prvog poluvremena, a tako je Dalić najavio zagrebački ogled, sigurno neće odlučiti i ukupnog pobjednika i putnika u Rusiju.

Što se sastava grčke reprezentacije tiče, znano je da utakmicu na stadionu Maksimir propušta Konstantinos Manolas (stoper Rome je kažnjen), kao i Petros Mantalos (veznjak AEK-a je ozlijeđen) koji neće istrčati niti na uzvratu. Nastup Sokratisa Papastathopoulosa, braniča dortmundske Borussije, pod znakom je pitanja pa je izbornik Michael Skibbe morao reagirati upućivanjem poziva novoj dvojici. Na popis za oglede protiv Hrvatske uvršteni su tako branič talijanskog prvoligaša SPAL-a Marios Oikonomou, te Dimitris Kolovetsios iz Panathinaikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se očekuje i što je uostalom i najavljeno jest da će Grčka u Zagrebu igrati obranu i nadati se kakvom bljesku iz kontre ili prekida. I tu posebno pažnju treba posvetiti Kostasu Fortounisu.

U pitanju je 25-godišnji Olympiakosov ofenzivac koji u dresu reprezentacija ima ulogu igrača koji izvodi prekide, a koji je u pravilu u grčkim derbijima posebno čuvan. Upitno ostaje kako će reagirati Dalić jer će Hrvatska u ogledu koji slijedi sigurno više biti usredotočena na ugrožavanje suparnikove mreže nego na čuvanje vlastite, a onda su mogući i bljeskovi spomenutog igrača koji ima potez, ali i dobar udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, zapamtio ga je i Lionel Messi u nedavnom ogledu Barcelone i Olympiakosa u Ligi prvaka kada mu je Fortounis napravio ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo