Posao iz snova: Rade očajno, a zarađuju bogovsku plaću!

Nogometaši Manchester Uniteda najviše zarađuju u elitnom razredu engleskog nogometa - ukupno 276 milijuna eura po sezoni. To je za 42 milijuna eura više nego prošle sezone.

13.1.2015.
18:31
VOYO logo

"Očekujemo kako ćemo iduće sezone za plaće igrača potrošiti bitno manje," kazao je izvršni direktor Crvenih vragovaEd Woodward.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je da igrači u Manchester Unitedu zarađuju najviše, a da njihov učinak nije ni najmanje impresivan, upravo naprotiv. Podsjetnik, prošle su sezone završili tek sedmi u Premiershipu, a ove sezone nakon 21 kola zauzimaju treće mjesto s osvojenih 37 bodova, isto kao i lani u ovoj fazi. Od vodećeg su Chelseaja udaljeni čak 12 bodova, a na pojačanja su prošlog ljeta potrošili 200 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski prvak i Unitedov gradski suparnik Manchester City nalazi se na drugom mjestu sa 263 milijuna eura, što je za 36 milijuna eura manje nego lani, dok je na trećem mjestu londonski Chelsea sa 240,5 milijuna potrošenih na plaće igrača. Roman Abramovič svoje igrače plaća osam posto više nego lani. Na četvrtom mjestu nalazi se Arsenal sa 214 milijuna eura godišnjih izdvajanja za plaće igrača.

Zanimljivo, najugodnije iznenađenje ove sezone, trećeplasirani Southampton za plaće igrača izdvaja 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo