PORUKA ZAINTERESIRANIM KLUBOVIMA: / Milanov direktor bio je jasan u odgovoru na pitanje što će se dogoditi sa Donnarummom

Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN
21.6.2017.
16:55
AFP, OLIVIER MORIN
VOYO logo

Očitovao se po tom pitanju i vrh tog talijanskog kluba.

"Savršeno je legitimno za igrača da odluči, na kraju svojeg ugovora, želi li napustiti momčad ili ne. No, zbog jedne stvari ipak ostaje gorak okus u ustima. A to je da bi legitimitet uvijek trebao ići zajedno s etikom. Etika je ključna u nogomet, posebice kada govorimo o igračima kao što je Gigio. O igračima koji su postali to što jesu zahvaljujući okruženju u kojem su se našli", kaže Milanov direktor Marco Fassone, a prenosi portal Goal, i nastavlja objašnjavati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PANIKA U MILANU: Vratar za kojim luduje cijela Europa odbio produljiti ugovor

"On je sin AC Milana. On je sjajan čovjek, koji je postao jedan od najboljih svjetskih golmana zato što je klub njemu i njegovoj obitelji omogućio najbolje moguće uvjete kako bi uspio. Zbog toga što je dobio povjerenje dva trenera koja su ga vodila. Zbog svih tih razloga, kada god treba donijeti ovako važnu odluku, treba to učiniti bez da se klub stjera u kut. Ne smijemo se staviti u poziciju gdje netko vrši silu nad nama. Otkupna klauzula je mogla biti stavljena i ugovor je mogao biti produžen. Igrač mi je nakon toga mogao reći: 'Želim otići, započeti novo poglavlje u karijeri. Vrijedim toliko i toliko'. Sve bi se zapisalo ugovorom i ako je neki drugi klub voljan ponuditi koliko igrač vrijedi, onda bi taj isti igrač otišao zadovoljan. Ja bih još uvijek bio vrlo nezadovoljan jer gubim igrača, ali barem bih imao novac. Treba i te stvari uzeti u obzir."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EVO TI NOVAC KAD GA TOLIKO VOLIŠ: ‘Dollarumma’ osjetio bijes navijača nakon izdaje Milana

‘DOLLARUMMA’ REAGIRAO NA PROVOKACIJE: Bijesnim navijačima je poslao odgovor od samo dvije riječi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je poentirao:

"Ako Donnarumma želi otići, može to napraviti na kraju sezone 2017/18. Mi smo sada otvoreni za sve ponude za njega. Ja ću ih sve uzeti u obzir i analizirati, ali mi smo bili jasni i prema njemu i prema navijačima - Donnarumma ostaje u klubu! Ako ga ijedan klub želi morat će platiti onoliko koliko vrijedi. U suprotnom, Donnarumma ostaje cijelu sezonu i na kraju će moći odlučiti što želi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo