Štimac: 'To ne znači da smo se ovdje došli za**bavati'

Dio hrvatski reprezentativaca okupio se u ponedjeljak u splitskoj zračnoj luci, odakle je krenuo na pripreme u Međugorje.

27.5.2013.
18:00
VOYO logo

Naime, Sportske novosti javljaju da je na staklu zgrade aerodroma, u neposrednoj blizini autobusa Vatrenih, bio zalijepljen papir na kojem je pisalo: 'Je**š tekmu, je**š repku, samo Hajduk'.

Poruka vjerojatno nije bila namijenjena samim igračima, već vodstvu HNS-a s kojim su najžešći splitski navijači odavno u ratu još iz dana Markovićeve vladavine zbog uskraćivanja domaćinstava kvalifikacijskih utakmica Vatrenih na Poljudu, a novi predsjednik HNS-a Davor Šuker je samo nastavio tu neugodnu tradiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su igrači stigli u Međugorje izbornik Igor Štimac ih je dočekao uz pjesmu tamburaša. Sve ih je izgrlio i izljubio te prokomentirao vijest da UEFA ne dopušta prijateljsku utakmicu između Vatrenih i Zrinjskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neugodno je to iznenađenje, ali nije na meni da komentiram. Moje želje su jedno, a odgovornost i nogometna hijerarhija su drugo i to treba poštivati. Mislio sam da nogomet spaja ljude i da širi ljubav, ali izgleda da to nije tako. Ne znam iz kojih razloga i tko je kriv za to. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti gostovati u Mostaru. Ako je zamjerka u tome što smo kasno uputili dopis i taj nered koji je bio na zadnjoj utakmici u Mostaru, ako je bojazan iz razloga neželjenih incidenata, onda to moram prihvatiti, što mogu. Mi ćemo se maksimalno otvoriti pučanstvu koje voli nogomet, koje nema incidentne namjere, nastojat ćemo pokazati treninge i biti dostupni navijačima. Ako bude moguće u subotu ćemo održati otvoreni trening za hrvatske navijače u Širokom Brijegu, nismo često ovdje, a tu je većina naših navijača koji nas prati na utakmicama", izjavio je Štimac i dodao:

"Presretni smo što smo ovdje, osjetili smo koliko nas ljubavi čeka. Siguran sam da će dolazak u Međugorje biti pun pogodak. Naš program bit će vrlo jednostavan, imat će ležeran karakter, radit ćemo jednom dnevno, ali to ne znači da smo se ovdje došli za**bavati. Imat ćemo u vidu koliko su igrači iscrpljeni, želja nam je regenerirati igrače. U srijedu će nam se priključiti Vukojević, Olić i Eduardo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo