PORTUGALSKI STRATEG KAŽE DA NIJE BILO KAZNENOG UDARCA ZA FRANCUSKU: / 'Nakon takvog penala mislim da to nije moj sport'

Image
Foto: Screenshot

Mourinho je čvrsto uvjeren da Perišić nije skrivio kazneni udarac

16.7.2018.
11:23
Screenshot
VOYO logo

Legendarni portugalski trener Jose Mourinho, koji je za vrijeme Svjetskog prvenstva radio kao stručni komentator za RT, rekao je što misli o penalu koji je dosuđen za Francusku protiv Hrvatske u jučerašnjem finalu.

Igranje rukom

U 38. minuti utakmice Argentinac Nestor Pitana dosudio je jedanaesterac za Francusku nakon što je pregledao VAR i utvrdio da je Ivan Perišić na nedopušten način igrao rukom u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije obična utakmica

"Nakon takvog penala mislim da to nije moj sport. Zagovaram VAR, ali ne na ovakav način. Podržao sam uvođenje VAR-a za ozbiljne pogreške jer vjerujem da ih se tako može potpuno ukloniti. Ali ovaj koncept, da jedna osoba može misliti da je kazneni udarac, a druga da nije, to ne mogu podržati. Sad je jasno da je riječ o pogrešci. Kako je Perišić mogao skočiti s rukama uz tijelo? Kako je mogao reagirati kad je francuski igrač bio svega par metara od njega? Ovo nije obična utakmica, ovo je finale Svjetskog prvenstva, ne smije biti takvih odluka", rekao je Mourinho za RT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo namjere

Dodao je i da nije vidio namjeru kod Perišića.

"Da je lopta išla u vrata i da ju je Perišić zaustavio onda bi imalo smisla propitivati njegove namjere. Ovaj penal nije razumno dosuđen. Ako Francuska na kraju pobijedi, ovo Svjetsko prvenstvo će za mene ostati upamćeno po VAR-u. Srbija je ispala zbog penala, sada se događa isto. Volio bih da se jedan od mojih igrača iz Francuske vrati kao prvak, ali nije ispravno dosuditi ovaj penal", zaključio je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo