Porazne slike s Maksimira!

Unatoč lijepom sunčanom vremenu, sedam dosad odigranih utakmica HNL-a u 24. kolu pogledalo je manje od 5.000 ljudi.

9.4.2011.
22:08
VOYO logo

Pobjeda u okršaju Dinama i Lokomotive u 24. kolu HNL-a ponovno je pripala prvaku Hrvatske, što je već tradicija u srazu prve i druge Mamićeve momčadi. Igrači novog trenera Lokosa, Krune Jurčića, nisu uspjeli napraviti iznenađenje, ali su opet namučili Modre koji su furiozno krenuli u utakmicu, pred više nego otužnim maksimirskim tribinama. Unatoč prekrasnom vremenu, na stadion je stiglo tek oko tisuću navijača, ali na kao da su i igrači i malobrojni gledatelji već otupjeli.

Milan Badelj je već u 3. minuti topovski uzdrmao prečku, a samo par minuta kasnije sjajnu priliku je zapucao Ante Rukavina, kojem je trener Halilhodžić napokon pružio priliku pd prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom prvog dijela ritam je malo pao, da bi u 29. minuti ponovno sijevnula sjajna prilika za modre. Rukavina je proigrao Matea Kovačića, čiji udarac vratar Mitrović jedva uspijeva skrenuti iz gola u korner.

U nastavku je Dinamo ponovno krenuo žestoko, a pritisak je urodio plodom u 66. minuti. Sylvester koji je ušao u nastavku umjesto Moralesa, prihvatio je u kaznenom prostoru Tomečakov ubačaj s desne strane, te pogodio mrežu za, pokazalo se, pobjednički pogodak Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split nastavlja svoj put prema Europi. Trener Ivan Katalinić je odavno najavio da želi sve domaće pobjede i da će mu to biti dovoljno za povijesni uspjeh.

Na tom putu Split je, pobjedom od 2:0 (1:0), srušio Istru 1961. Zadovoljno je Katalinić ruke trljao Katalinić, ne samo zbog bodova, već i zbog toga što je napokon pobjedio Igora Pamića. Ove sezone Pamić ga je s Karlovcem dva puta svladao s 1:0, a sad mu je Katalinić uzvratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute domaći su se nametnuli kao apsolutni gospodari, posebno dobro igrala je desna strana po kojoj su jurišali Bučan i Marčić. A do vodstva od 1:0 Split je iz jedanaesterca kojeg je u 19. minuti sigurno realizirao Ante Vitaić.

Istra nije pošteno ni došla do Splitovih vratiju, tek je Pamićeva momčad dva puta zaprijetila iz prekida i to je bilo sve od napadačkih akcija gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najopasniji napadač Istre Asim Šehić bio je pomno čuvan, u tri navrata tražio je liječničku intervenciju. U 57. minuti uspio je Šehić doći do daha, imao je idealnu prigodu, ali Vuković mu je ušao u udarac i spasio svoja vrata. Priču o pobjedniku u Parku mladeži zaključio je Ivica Križanac u 63. minuti, nakon kornera za svoj prvijenac u dresu Splita glavom je zakucao loptu u mrežu.

Čini se da je u 24. kolu HNL-a nogomet nekako bio najzanimljiviji gledateljima u Rijeci. Oko 1.500 navijača iskoristilo je lijep sunčan dan za gledanje okršaja između domaće momčadi i Zagreba. Domaći su poveli golom Dražena Pilčića u 21. minuti nakon jedne gužve u šesnaestercu Zagreba te do kraja prvog dijela uspjeli sačuvati minimalnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je Rijeka krenula i u nastavak utakmice, kontrolirala igru, ali je u 59. minuti ipak morala vaditi loptu iz mreže. Pogodio je najbolji strijelac Zagreba Ivan Krstanović na asistenciju Šovšića te izborio jedan bod svojoj momčadi.

Karlovac i Cibalia su pred oko tisuću gledatelja na Čavlekovom stadionu odigrali bez pogodaka, a svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme. Domaći su bili apsolutno bolja momčad u prvom dijelu, nisu iskoristili nekoliko izglednih prilika, dok Vinkovčani nisu uputili niti jedan udarac prema protivničkom golu. U drugom dijelu gosti su se razbudili, imali su nekoliko opasnih šansi, a u 83. minuti su i zatresli mrežu. Zabio je Kresinger nakon Bartolovićevog ubačaja, ali sudac Zebec je opravdano dosudio zaleđe. Podjela bodova na kraju se nekako činila najpravednijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je pred petstotinjak gledatelja na Stanovima opravdao reputaciju negostoljubiovog domaćina, ali mlada momčad Osijeka ipak iz Dalmacije odlazi sa solidnim rezultatom. Sve je riješeno već u prvih 13. minuta utakmice. Zadar je poveo rano, već u 2. minuti pogotkom Igora Banovića, a gosti su izjednačili u 13. Zabio je Josip barišić, nakon greške domaće obrane. Imali su i jedna i druga momčad nekoliko dobrih prilika za pobjedu do kraja utakmice, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

U prvoj subotnjoj utakmici 24. kola igranoj od 16 sati, Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo su na stadionu 'Stjepan Spajić' u Sigetu odigrali bez golova 0:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104080999006 arti-201104080050006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo