POPLAVA AUTOGOLOVA: / Ovo se nije dogodilo nikad u povijesti europskih prvenstava!

Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

Velška nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva pobjedom protiv Sjeverne Irske (1-0) uz autogol Garetha McAuleyja.

25.6.2016.
20:44
AFP, DAMIEN MEYER
VOYO logo

Nikad u povijesti se na jednom europskom prvenstvu nije dogodilo da vidimo čak tri autogola. Prvi je zabio Irac Ciaran Clark u remiju protiv Švedske (1-1) u 1. kolu grupne faze. Nakon njega je Islanđanin Birkir Mar Sævarsson donio bod Mađarskoj (1-1) u 2. kolu, a ove subote se u tragičara pretvorio i McAuley.

Prije četiri godine jedan autogol

Za usporedbu, prije četiri godine na Euru u Poljskoj i Ukrajini pao je samo jedan autogol - zabio ga je Englez Glen Johnson u pobjedi 3-2 protiv Švedske. Zanimljivo je spomenuti i da je McAuleyjev autogol četvrti u povijesti u nokaut-fazi europskih prvenstava i prvi nakon 2004. kada je u vlastiti gol zabio Portugalac Jorge Andrade u pobjedi protiv Nizozemske (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo za kraj još jedan zanimljiv statistički podatak: Wales je prva reprezentacija nakon Grčke 2004. koja je pobijedila u nokaut-fazi sa samo jednim udarcem unutar okvira gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo