PONOVNO LUDNICA: / Udaranja, crveni karton, sudačke pogreške i Čile u finalu

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Reprezentacija Čilea plasirala se u finale Copa Americe. U polufinalnom dvoboju svladali su Peru rezultatom 2:1 i izborili svoje prvo finale nakon 1987.

30.6.2015.
9:34
AFP
VOYO logo

No, utakmica je, slično, bila kao i ona četvrtfinalna protiv Urugvaja. Vatrena, luda, žestoka. Ovogodišnje izdanje Copa Americe prepuno je žestine, sukoba, nesportskih poteza i skandala. Pa je tako Peru čak 70 minuta igrao s igračem manje. Branič Perua Carlos Zambrano je zbog udaranja nogom Charlesa Aranguiza poslije ispucavanja lopte završio u svlačionici, ali niti domaćin nije bio blag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još ranije su Čileanci trebali dobiti crveni karton. Točnije, njihov kapetan Arturo Vidal, veznjak Juventusa koji je vinovnik skandala na Copa Americi u obliku rasturanja svog Ferrarija u pijanom stanju i vrijeđanja policajaca, Zambrana je udario rukom po licu. Ali, sudac Jose Argote to nije vidio.

Prvom pogotku prethodilo zaleđe

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena nova sudačka greška na štetu Perua. Eduardo Vargas je zabio pogodak iz očitog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je izjednačio u 60. minuti kada strijelac prvog pogotka zabija autogol. No, samo četiri minute poslije junak dana za čileanske navijače Vargas postiže i svoj drugi gol na utakmici za konačnih 2:1 i veliko finale.

Peru je, tako, kraj utakmice dočekao u tuzi jer su ponovno izgubili u polufinalu, a sasvim sigurno imati će puno toga za kazati na suđenje u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čile sad ima priliku po prvi puta postati prvak Južne Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo