HAALAND U NJIHOVOM DRESU? / Transfer koji baš nitko nije očekivao. Nećete vjerovati gdje bi ponajbolji napadač svijeta mogao nastaviti karijeru

Image
Foto: Profimedia

Haaland bi Dortmund mogao napustiti već ove zime i to u senzacionalnom transferu

12.10.2021.
17:18
Profimedia
VOYO logo

Ovoga ljeta bio je na meti gomile europskih velikana, ali norveški centarfor i ponajbolji napadač svijeta, Erling Haaland, ostao je u Borussiji Dortmund i vjerojatno će klub napustiti tek sljedeće godine. Kao potencijalne destinacije spominjali su se Real Madrid, PSG, Manchester United, Manchester City, htio ga je i Chelsea, ali su doveli Lukakua, a očekuje se da će potražnja za njime biti još i veća.

Međutim, kako piše katalonski Sport, Haaland bi Dortmund mogao napustiti već ove zime i to u senzacionalnom i gotovo nevjerojatnom transferu. Naime, Sport piše kako je Barcelona pronašla način da dovede Norvežanina, iako je u katastrofalnoj financijskoj situaciji. Barcelona je prema posljednjim informacijama dužna oko 1.35 milijardi eura, a samo prošle sezone nabili su 481 milijun eura duga, no, Sport piše kako se Barceloni ovih dana javio čitav niz investicijskih fondova koji bi bili voljni izbaviti ih iz problematične situacije i financirati im posao s Haalandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Vrlo skup posao

Sport ne piše što bi investicijski fondovi tražili zauzvrat, a nisu objavili niti o kojim je fondovima riječ, ali navodno garantiraju da će izvući Barcelonu iz problema i vratiti im "staru slavu", eto za početak dovođenjem Haalanda.

A posao bi bio ovakav. Sport piše da će transfer Barcelonu koštati oko 75 milijuna eura, što je ujedno i klauzula u Haalandovu ugovoru, ali trebat će mu dati ugovor vrijedan oko 50 milijuna eura godišnje i to, dakako, na više godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslu se mora namiriti i Mino Raiola, Haalandov agent, a procjenjuje se da bi on od transfera mogao uzeti oko 40 milijuna eura. Kada se sve pobroji Barcelonu će to koštati više od 200 milijuna eura, ali treba pričekati zimski prijelazni rok i vidjeti hoće li ponude fondova vrijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo