SADRŽAJNI EL CLASICO / Fantastična utakmica u Saudijskoj Arabiji, Modrić i Real slavili u golijadi nakon produžetaka i drame u posljednjim sekundama!

Image
Foto: Profimedia

Real je izborio prolazak u finale španjolskog Superkupa nakon produžetaka i fantastične utakmice

12.1.2022.
22:17
Profimedia
VOYO logo

U Saudijskoj Arabiji na stadionu KingFahd u Rijadu pratili smo fantastični El Clasico u sklopu polufinala španjolskog Superkupa. U sadržajnoj utakmici slavio je Real Madrid 3:2, koji je i bolje otvorio utakmicu. Barcelona je na početku izgledala izgubljeno, a Real je na pogon nezaustavljivog trojca iz vezne linije, Modrić, Kroos, Casemiro, izgledao kao da će slaviti s lakoćom. Nanizali su nekoliko prilika, a potom je u 25. minuti Vinicius zabio za 1:0.

Busquets je izgubio loptu na sredini, Modrić je uposlio Benzemu koji krasno šalje loptu za Brazilca. Vinicius se pak sjajno snalazi, prima loptu i lijevom nogom zabija pokraj Ter Stegena. I tada kreće igrati Barcelona. Xavijeva momčad na trenutke je izgledala kao ona stara Barcelona, s puno dodavanja i utrčavanja u prazan prostor. Luuk de Jong je imao dvije solidne prilike nakon udaraca s glavom, ali je u oba navrata pucao preblizu Courtoisa, koji je s lakoćom obranio njegove pokušaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona se budi

A onda dolazi 41. minuta i upravo je Nizozemac zabio za izjednačenje. Imao je puno sreće u cijeloj akciji, ali su Katalonci zasluženo stigli do rezultata 1:1. Dembele je krasno ubacio, Militao je pokušao izbiti loptu, ali pogađa de Jonga te se lopta od stative odbija iz leđa Courtoisa. Do poluvremena nije bilo promjena, ali je zato Barcelona krenula sjajno u drugi dio susreta.

Prvo je prijetio Pedri koji je na poluvremenu zamijenio Frankiea de Jonga, a potom je Dembele zakuhao dvije opasne situacije. Prvo je njegov udarac de Jong skrenuo glavom te zamalo svladao Belgijca na vratima Reala, a potom je Francuz pucao iz voleja, no lopta odlazi pokraj gola. Nakon kratkog perioda u kojem se igra malo primirla, kapetan Reala Benzema sjajno je pucao lijevom nogom te uzdrmao vratnicu Ter Stegenova gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije, akter je isti, ali rezultat drugačiji. Prvo je Ter Stegen sjajnom paradom obranio udarac Karima Benzeme, ali se lopta odbija do Carvajala koji ju vraća u sredinu gdje se francuski napadač sjajno snašao i pogodio za novo vodstvo Reala. Modrić je odigrao sjajnu utakmicu za Real te je poslao nekoliko fantastičnih loptu u svojem stilu, a igru je napustio u 82. minuti kada ga je zamijenio Valverde.

Vatrena završnica

I očito u Realu ne mogu bez njega jer samo minutu kasnije Barcelona dolazi do novog izjednačenja. Dembele je odigrao kratak korner, lopta je došla do Albe koji krasno ubacuje, a na kraju je najviši u skoku Ansu Fati koji lijepo glavom pogađa za 2:2. Na kraju je Barcelona imala dobru priliku za pobjedu, ali Dembele nije uspio progurati loptu pokraj Courtoisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U produžecima je tempo razumljivo pao, ali je Barcelona i dalje plela mrežu oko šesnaesterca Reala. Imali su nekoliko poluprilika, a onda je uslijedila fantastična kontra Reala. Rodrygo je na kraju ubacio loptu u sredinu, Vinicius ju propušta kroz noge, a za konačnih 3:2 zabija upravo Valverde. U posljednjim sekundama utakmice zamalo je Fati škaricama donio novo izjednačenje za Barcelonu, a doslovno napad nakon toga Rodrygo propušta zaključiti priču. Na kraju Barcelona nije došla do izjednačenja, ali Xavi i njegovi mladići mogu biti zadovoljni onime što su pokazali u prvom novogodišnjem El Clasicu.

Vinicius i Benzema bili su najbolji pojedinci kod Reala, a pratio ih je i naš Luka koji je sjajno diktirao tempom Reala. Kod Barcelone se isticao Dembele kojem je falila završnica, a dobro su odigrali i dečki s klupe, Pedri i Fati. Sve u svemu gledali smo sadržajni El Clasico s čak pet pogodaka i pet različitih strijelaca te puno prilika i prekrasnih poteza s obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona - Real Madrid 2:3

Barcelona: Ter Stegen; Pique, Araujo, Alves, Alba; Busquets , Gavi, F. De Jong; Torres, Dembele, L. De Jong

Real Madrid: Courtois; Militao, Nacho, Carvajal, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio, Vinicius, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

122' - KRAJ! Fantastična utakmica na kojoj smo vidjeli pet pogodaka, ali na kraju će slaviti Real Madrid i Ancelotti!

121' - Fati je zamalo škaricama pogodio za izjednačenje, a potom je Rodrygo mogao potvrditi pobjedu Reala i promašuje čisti zicer!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

120' - Igrat će se još dvije minute!

117' - Barcelona juri još jedan pogodak za izjednačenje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110' - Vinicius je napustio igru uz velike ovacije, mijenja ga Camavinga, dok je kod Barcelone izašao Ez Abde kojeg je zamijenio Jutgla

109' - Abde je sjajno probao, ali otišlo je pokraj gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

106' - Počeo je završni dio produžetaka, može li Barcelona ponovno do izjednačenja?

105' - Još je 15 minuta igre pred nama, završio je prvi dio produžetaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

105' - Minuta nadoknade u prvom dijelu produžetaka

101' - Busquets je sjajno pucao, ali brani Courtois, nakon čega je skinuo i pokušaj Dembelea!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100' - Požutio je strijelac trećeg pogotka za Real zbog slavlja u kojem je skinuo dres

98' - GOOOL! Prekrasna akcija Reala! Rodrygo je na kraju ubacio loptu u sredinu, Vinicius ju propustio, a Madriđane po treći put u vodstvo vraća Valverde!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - Dembele je lijepo ubacio, a glavom pokraj gola gađa Ez Abde

91' - Počeo je prvi dio produžetaka, Vazquez je ušao u igru za Real, na klupu je preselio Carvajal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Završio je regularni dio fantastičnog El Clasica, idemo u produžetke!

90' - Sudac je dodao još dvije minute nadoknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Dembele se našao u dobroj prilici, ali je Courtois sjajno reagirao!

83' - GOOOL! Barcelona je odigrala kratak korner, Alba je lijepo ubacio, a Fati sjajno pogađa glavom za 2:2!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Luka Modrić je odigrao svoje te uz ovacije napušta teren, a mijenja ga Federico Valverde

78' - Gavi i Dani Alves su napustili igru, a zamijenili su ih Nico Gonzales i Memphis Depay

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Prvi žuti karton za igrača Reala, Casemiro je srušio Gavija i požutio

72' - GOOOL! Benzema je ponovno zaprijetio, Ter Stegen mu je obranio prvi udarac nakon čega je Carvajal vratio loptu u sredinu gdje je Francuz sjajno reagirao i donio Realu prednost!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Benzema se sjajno snašao, pucao lijevom nogom i zatresao stativu!

68' - Mijenja i Ancelotti, igru je napustio Asensio, mijenja ga Rodrygo

66' - Ponovno mijenja Xavi, izlazi i drugi de Jong, strijelac jedinog pogotka, a ulazi mladi Ansu Fati

66' - Utakmica se malo primirla, vodi se borba na sredini terena

54' - Barcelona izgleda puno opasnije u drugom poluvremenu, probao je sada Dembele iz voleja, ali lopta odlazi pokraj gola

51' - Požutio je Dani Alves nakon prekršaja na Viniciusu

50' - Dembele je vjerojatno pucao, a na kraju je de Jong probao glavom i lopta odlazi iznad vrata Courtoisa

49' - Pedri je odmah zaprijetio, sjajno se oslobodio Modrića, pucao snažno, ali je lopta prohujala pokraj gola

46' - Počinje drugi dio El Clasica, Xavi odmah mijenja, u igru su ušli Pedri i Ez Abde koji su zamijenili Frenkija de Jonga i Ferrana Torresa

45' - Kraj prvog djela! Gledamo sadržajnu utakmicu u kojoj je Real krenuo bolje, ali se Barcelona razigrala nakon primljenog pogotka te na kraju stigla do izjednačenja!

41' - GOOOL! Barcelona je stigla do izjednačenja! Dembele je ponovno ubacio s lijeve strane, Militao je pokušao izbiti, ali je pogodio de Jonga te se lopta odbila u gol! 1:1!

39' - Asensio je probao iz daljine, lopta se odbila od bloka i Ter Stegen brani

32' - Ponovno ista receptura, ovoga puta je ubacio Alba, de Jong gađao, ali je rezultat kao i prije koju minutu

30' - Evo i prve prave prilike za Barcelonu! Dembele je krasno ubacio, a Luuk de Jong gađao glavom, no lopta odlazi točno u Courtoisa

25' - GOOOL! Benzema je ukrao loptu Busquetsu, krasno proigrao Viniciusa koji lijevom nogom pogađa mrežu Ter Stegena

23' - Evo i prvog žutog kartona na utakmici, kažnjen je Ferran Torres

21' - Nakon prvih 20 minuta Real izgleda nešto bolje i konkretnije

19' - Real je povukao kontru, Vinicius je proigrao Asensija koji je ciljao drugi kut, ali ponovno iznad gola

12' - Modrić je prekrasno proigrao Viniciusa koji puca, ali njegov udarac brani Ter Stegen! Modrić je sjajno krenuo u susret

10' - Prvi pokušaj Barcelone, pucao je Luuk de Jong, ali je njegov udarac blokirao Militao

8' - Sada krasna akcija Reala, pucao je Asensio na kraju, ali ponovno neprecizno

3' - Probao je Karim Benzema s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi iznad gola

1' - Počeo je prvi ovogodišnji El Clasico!

Večeras od 20 sati po drugi put ove sezone sastat će se Real Madrid i Barcelona u još jednom El Clasicu. Po mnogima najbolja nogometna utakmica na svijetu odigrat će se u Saudijskoj Arabiji u sklopu španjolskog Superkupa.

Real je slavio u prvom susretu ove sezone kada su u listopadu prošle godine pobijedili 2:1 na Camp Nou. Strijelci su bili David Alaba i Lucas Vasquez, dok je za Barcelonu jedini strijelac bio Kun Aguero.

Madridska momčad izgleda bolje - trenutno su prvi u La Ligi te koračaju prema novoj tituli, dok se Barcelona nalazi u teškoj situaciji. Od odlaska Lionela Messija Barcelona izgleda jako loše - u La Ligi se nalaze tek na šestom mjestu s čak 17 bodova zaostatka za prvim Realom, dok će svoju europsku avanturu nastaviti u Europa ligi nakon što su ispali iz Lige prvaka.

Svejedno, El Clasico jedan je od najspektakularnijih sportskih događaja na svijetu te bi utakmica u Saudijskoj Arabiji trebala biti prava poslastica.

Novi izgled natjecanja

Superkup je prije bio dvoboj prvaka lige i osvajača Kupa, ali su Španjolci u dogovoru sa Saudijcima malo 'proširili' natjecanje. Naravno, ne zbog novaca nego zbog popularizacije sporta na tom području. Tako se sada uz osvajača Kupa, odnosno Barcelonu i prvaka La Lige, Atletico Madrid, natječu i drugi finalist Kupa, Athletic Bilbao i doprvak Španjolske - Real Madrid.

Ždrijeb je odredio da će se u polufinalu sastati Real i Barcelona, a stanja u momčadi poprilično su različita. Pod vodstvom Carla Ancelottija Real je prvi u La Ligi s pet bodova više od druge Seville, izgledaju dobro i u Ligi prvaka, a još uvijek ih nosi njihova iskusna vezna linija. Modrić, Kroos i Casemiro i dalje su okosnica momčadi, dok je Benzema zadužen za trpanje protivničkih mreža. Proigrao je i mladi Vinicius te je sve bolji i Asensio koji kroz cijelu karijeru ima velikih problema s ozljedama.

Image
Foto: Profimedia

U Ligi prvaka igrat će protiv PSG-a u osmini finala, dok je realnost Barcelona potpuna suprotnost. Katalonci se moraju priviknuti na život bez Lionela Messija, a za sada im ne ide najbolje. Da stvari za Barcu budu gore, Aguero je bio primoran prekinuti karijeru zbog problema sa srcem.

Ipak, svima je jasno da pobjeda u El Clasicu može puno značiti za Barcelonu i njenu mladu momčad. Legenda kluba, Xavi, pruža priliku mladićima iz La Masije i možda bi baš pobjeda nad Realom mogla biti prekretnica u, za Barcelonu, lošoj sezoni. Usprkos financijskim problemima, Barcelona je sve dogovorila s Ferranom Torresom koji bi trebao oživiti napad i pomoći Xaviju da podigne klub na noge.

Real u Saudijskoj Arabiji neće moći računati na Balea i Diaza, dok za Barcelonu neće nastupati Braithwaite, Sergi Roberto, Eric Garcia i Demir. Susret će se odigrati na KingFahd stadionu u Rijadu s početkom u 20 sati.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo