Udarac HNS-u: Split Zagrebu 'otima' EURO

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je kandidaturu Grada Splita za EURO 2020. godine.

27.9.2013.
13:13
VOYO logo

"Ozbiljno razgovaramo s ministarstvom i Vladom o obnovi Poljuda i tom smo smislu već smo neke radove dovršili. Kontaktiran je i profesor Boris Magaš, projektant stadiona koji nam je dostavio cjelokupnu dokumentaciju", izjavio je Ivo Baldasar.

Na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća splitski će gradonačelnik objaviti i službenu kandidaturu, a objasnio je kako za obnovu Poljuda Grad ne bi trebao izdvojiti ni kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Minimalna procjena obnove je 30 milijuna eura, za EP 2020. godine bila bi dovoljna prva faza predloženog projekta obnove koju bi financirala djelomično država, ostatak bi uzeli iz EU fondova, troška za Split ne bi bilo", tvrdi gradonačelnik Baldasar.

Potporu je dobio od ministra Željka Jovanovića kojem se ideja da Split ugosti EURO 2020. sviđa više nego li ona HNS-a, da domaćin natjecanja bude Zagreb na potpuno novom stadionu koji bi sagradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mom mišljenju ekonomičnije i svrsishodnije bi bilo obnoviti stadion na Poljudu, nego graditi novi stadion u Zagrebu. Poljud je prekrasan stadion koji je zapušten nebrigom bivših uprava. Ukoliko se obnovi, Split može biti odličan domaćin jednoj od skupina prvenstva 2020. godine. Ako netko ima novca da gradi neki drugi stadion, koji će biti skuplji i moderniji, zašto ne? Ali, ne na teret građana", rekao je Jovanović, piše Slobodna Dalmacija.

Čeka se odgovor iz Zagreba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo