POLICIJA POSLALA UPOZORENJE TORCIDI I ARMADI: / 'Te su pjesme strogo zabranjenje, a evo koje stvari ne smiju na Poljud'

Čeka nas još jedan uzbudljiv vikend u HNL-u

29.11.2019.
11:05
Goran Stanzl/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ove nedjelje s početkom u 17:30 sati u na Poljudu na rasporedu je Jadranski derbi. Uoči utakmice između Hajduka i Rijeke policija se oglasila priopćenjem te je izdala niz upozorenja svima koji namjeravaju na utakmicu.

"Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, na način da će se od jutra do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona, a od 12:30 sati u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Od 14:30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza)", priopćila je splitska policija te je obavijestila građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, zabranjeno:

Što je zabranjeno?

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor sportskog objekta u alkoholiziranom stanju, - unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, - maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, - unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, - pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti - pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sucima ili drugim osobama koje sudjeluju u sportskom natjecanju, - bacanje predmeta u natjecateljski prostor, - boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Također poslali su posebno upozorenje gostujućim navijačima.

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa. Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Gostujućim navijačima napominjemo da je naplatna postaja Dugopolje na autocesti A1 udaljena 15 kilometara od stadiona, pa je preporučeno vrijeme dolaska do 15:00 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona", završava se priopćenje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali