Policija sve od Čapljine i Mostara do Rame i Prozora

U BiH je ovoga petka policija, kako kažu, u visokom stupnju pripravnosti. Nokautira li Hrvatska u Istanbulu Tursku, a Bosna u Zenici Portugal, i Hrvati i Bošnjaci će izaći na ulice slaveći (!?

11.11.2011.
15:55
VOYO logo

Svaki nogometni susret, pa i onaj između Hrvatske i Turske, u nacionalno podijeljenoj državi znači rizik. Policijske uprave Mostara, Stoca, Čapljine, Rame, Uskoplja, Bugojna, Viteza, Busovače, Travnika..., na svojim kartama već danima zaokružuju zone na kojima bi se navijačka histerija mogla pretvoriti u pravi međunacionalni sukob.

Još je policiji u svježem sjećanju tursko-hrvatski obračun u središtu Beča, nakon kojeg su sve do jutarnjih sati huligani bošnjačke i hrvatske nacionalnosti rušili u BiH sve pred sobom. Samo u Mostaru, Stocu i Čapljini tada je ozlijeđeno dvadeset policajaca, koji su intervenirali kako bi razdvojili sukobljene navijačke skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neredi nakon bečke utakmice Hrvatske i Turske na EURO-u 2008. godine.

Crvenim olovkama policijski zapovjednici povlače linije razdvajanja, kako opet ne bi bilo krvi, što bi danas u potpuno disfunkcionalnoj državi moglo imati puno veće posljedice nego što je imalo u lipnju 2008. godine. Toga su svjesni u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, u županiji u kojoj nacionalne strasti dolaze najviše do izražaja. Oni su sa sigurnosnim pripremama počeli još prije dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poduzeli smo sve sigurnosne mjere da zbog utakmice Hrvatska – Turska ne dođe do kakvih nereda", tvrdi Amir Begić, ravnatelj županijske policije, koja zbog stalnih obračuna navijača ima najveće iskustvo u Europi u prevenciji navijačkog huliganstva.

Gotovo tisuću pripadnika specijalne policije i redovitih policijskih snaga bit će cijelu noć raspoređeno na strateškim točkama od Stoca, Čapljine i Mostara do Rame i Prozora. Identične sigurnosne mjere poduzet će i njihovi policijski kolege u Srednjobosanskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadzirat ćemo sve kritične točke, kao i objekte i lokacije gdje će se te utakmice pratiti", tvrdi Safor Baračija, glasnogovornik ravnatelja policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo