SPRIJEČEN NAVIJAČKI SUKOB U ZAGREBU: / Pogledajte s kakvim su se balvanima huligani naoružali za obračun

Image

Policijski službenici su pojačano opservirali pojedina područja grada.

23.10.2018.
15:07
VOYO logo

Tijekom i nakon utakmice između Lokomotive i Hajduka, koja je odigrana u nedjelju na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici, a temeljem saznanja od Policijske uprave splitsko-dalmatinske da bi mogao doći veći broj navijača gostujućeg kluba (oko 800) te imajući u vidu sukobe proteklih tjedana, policijski službenici su pojačano opservirali pojedina područja, s naglaskom na zone uobičajenog kretanja i boravka navijača.

Privedeno nekoliko osoba

Kako je priopćeno iz MUP-a, prije utakmice, oko 15 sati policijski službenici VII. policijske postaje Zagreb su u zoni Doma sportova zatekli 14 osoba, koji su kad su uočili policijske službenike odbacili dvije drvene letve i pirotehničko sredstvo. Policijski službenici su sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima osobe zadržali te su prevetivno dovedeni u službene prostorije, dok su za vrijeme postupanja u široj zoni policijski službenici zamijetili i od ranije poznate navijače drugog kluba te je time vjerojatno spriječen njihov sukob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nadalje, navodi se da su, vezano za postupanje policije prije utakmice, policijski službenici u autobusu zagrebačkih registarskih oznaka koji je prevozio 50-ak gostujućih navijača pronašli vrećicu s 20 pirotehničkih sredstava (dvije signalne rakete i 18 ručnih baklji). Također, utvrđen je vlasnik pronađenih pirotehničkih sredstava, 27-godišnjak koji je zbog prekršaja iz čl. 4 st. 1 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima procesuiran i prepraćen na Prekršajni sud u Zagrebu.

Image
Image

PU Zagrebačka

Sukob 21-godišanjak s policijom

"Isto tako, procesuiran je 21-godišnjak koji je tijekom utakmice na istočnoj tribini zapalio pirotehničko sredstvo i pružao otpor policijskim službenicima prilikom privođenja te je uz uporabu sredstava prisile doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, a potom i na Prekršajni sud u Zagrebu zbog počinjenog prekršaja iz čl. 39.st 1 t.3 Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i čl.16 Zakona o osobnoj iskaznici. Iz šire zone u službene prostorije dovedene su i procesuirane još tri osobe, dvije zbog droge i jedna zbog pirotehničkog sredstva", naveli su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo