POLICIJA PREBROJILA 'ŽRTVE' POLJUDSKE NOĆI ZA ZABORAV: / Osmorica navijača u zatvoru, jedan žrtva vlastitog nasilja

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka navijači su sa sjeverne tribine ušli na travnjak kako bi napali igrače Hajduka, a neki su čak pokušali i ući u svečanu ložu Poljuda

19.7.2019.
10:52
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ispadanje Hajduka iz Europske lige izazvalo je bijes navijača na tribinama koji su potkraj utakmice napravili pravi kaos. Pedesetak stolaca uništeno je i bačeno na atletsku stazu Poljuda, a jedan navijač je odveden na hitnu jer je pao s tribine. Nakon što je Gzira zabila treći gol, ženama i djeci više nije bilo mjesta na tribinama. S podacima se oglasila i policija.

"Na nogometnom stadionu Poljud u Splitu sinoć je odigrana nogometna utakmica između Hajduka i Gzir Uniteda. Nakon utakmice grupa osoba sa sjeverne tribine je potiskivanjem otvorila vrata zaštitne ograde i ušla na tartan stazu, nakon čega su brzom reakcijom policijskih službenika vraćeni na tribine. U teren je ušlo i nekoliko osoba sa zapadne tribine. Dio osoba je priveden u službene prostorije. Oko 22 sata jedna je osoba s tribine bacila nepoznati predmet prema zaštitaru i fotoreporteru, pri čemu je izgubio ravnotežu i pao u međuprostor tribine te je lakše ozlijeđen. Pružena mu je liječnička pomoć, nakon čega je priveden u policijsku postaju. Ukupno je privedeno osmero osoba, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju PU Splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

POGLEDAJTE REAKCIJU MARINA BRBIĆA I DRUŠTVA SINOĆ U LOŽI: Njihovi izrazi lica govore sve

Image

POGLEDAJTE REAKCIJU MARINA BRBIĆA I DRUŠTVA SINOĆ U LOŽI: Njihovi izrazi lica govore sve

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka navijači su sa sjeverne tribine ušli na travnjak kako bi napali igrače Hajduka, a neki su čak pokušali i ući u svečanu ložu Poljuda. Policija je morala intervenirati i u tome ih spriječiti.

Uefa sprema kaznu za Hajduk

Zbog ovog incidenta o sudbini Hajduka trebala bi raspravljati Uefa i otvoriti disciplinski postupak. Splićani su u Nyonu poznati kao recidivisti, oni kojima se konstantno ponavljaju slične stvari… Posljednjih godina redovito su kažnjavani zbog navijačkih ispada na europskim utakmicama, pa je jasno da nakon ovog incidenta neće biti blagonakloni kako će kazniti Splićane. Hajduk je vjerojatno najkažnjavaniji klub u Europi i kao takav nije na dobrom glasu, ne stoji dobro u očima disciplinaca iz Nyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je sigurno da će Uefa žestoko udariti Hajduk po džepu i odrediti mu visoku novčanu kaznu, a neki strahuju kako bi ona mogla biti i rigoroznija, kako bi se više stalo na kraj tim i takvim stvarima. Hajduk može biti kažnjen zatvaranjem jedne tribine ili cijelog stadiona, pa i onom drakonskom – izbacivanjem iz Europe sljedeće sezone!

To bi bio nezapamćen udarac za klub do kojega ipak, nadamo se, neće doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo