POLICIJA I DINAMO ZABRANILI TORCIDI DOLAZAK NA MAKSIMIR: / Navijači su već spremni odgovoriti tužbom

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nakon sporne odluke policije i Dinama javnost se digla na noge

1.3.2019.
15:47
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Odlukom policije i GNK Dinama kao organizatora utakmice, S.L. Benfici nije dana suglasnost za prodaju ulaznica hrvatskim državljanima za gostujući sektor stadiona Maksimir. Informaciju je prenio Index, a njena objava zazvala burne reakcije među brojnim navijačima Hajduka koji su htjeli iskoristiti ovu prigodu za podržati svoje prijatelje iz Lisabona.

Image
JAVILI SU NAM SE IZ DINAMA: /

Imamo loše vijesti za navijače Hajduka koji se spremaju na maksimirski Jug bodriti Benficu

Image
JAVILI SU NAM SE IZ DINAMA: /

Imamo loše vijesti za navijače Hajduka koji se spremaju na maksimirski Jug bodriti Benficu

Jedan od njih je pisao Uredu vlade RH za ljudska prava, jer je, kako piše Splitski dnevnik, i običnom laiku je jasno da je riječ o čistoj diskriminaciji građana RH. Splitski dnevnik objavio je sadržaj maila za koji navode da im ga je poslao navijač Benfice, a mi ga prenosimo u cjelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo navijača Benfice

“Poštovani,

GNK Dinamo Zagreb zabranio je kupovinu ulaznica navijačima nogometnog kluba Benfica koji imaju hrvatsko državljanstvo, što je diskriminirajuća i protuustavna odluka na štetu građana Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je za šest dana odnosno 07.03.2019. na Maksimiru, te ukoliko tijela javne vlasti ne reagiraju brzo na ovu sramotu, bit će počinjena neviđena šteta svima koji su željeli uživo pratiti voljeni klub, a budu uskraćeni samo i isključivo jer su državljani Republike Hrvatske. Besmisleno je da građani npr. Bosne i Hercegovine mogu do ulaznica, a građani Republike Hrvatske ne.

Valja napomenuti da u navedenom klubu igra i hrvatski državljanin Filip Krovinović, pa da i inače ne postoje navijači Benfice, postojale bi osobe bliske igraču koje će u četvrtak navijati za Benficu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U iščekivanju vašeg odgovora, s poštovanjem”

Nije poznato hoće li se do utakmice sama situacija riješiti, ali zasad izgleda kao da će utakmica Dinama i Benfice završiti bez Torcide. Bez sumnje, riječ o ozbiljnom udaru na ljudska prava koji će iz Dinama i policije tek morati objasniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo