luka na vrhu svijeta? / Pojavio se novi dokaz da će Modrić osvojiti Zlatnu loptu? 'Bila bi to najveća sramota modernog sporta'

Image
Foto: ABACA/Pixsell

Široka javnost ovo je protumačila kao znak da će upravo kapetan Hrvatske dobiti novo priznanje

20.11.2018.
10:05
ABACA/Pixsell
VOYO logo

Ugledni francuski sportski medij L'Equipe objavio je video-najavu skorašnjeg izbora za Zlatnu loptu, koji je na rasporedu 3. prosinca. 

Video počinje kadrovima aktualnog osvajača Cristiana Ronalda, nakon čega dolaze redom Kylian Mbappe, Raphael Varane i Luka Modrić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se u kadru pojavi Luka Modrić, slijedi natpis 'Ballon d'or', i iako se nakon toga vrti još nekoliko kadrova vrhunskih igrača i igračica (Ballon d'or se dodjeljuje i najboljoj nogometašici svijeta), široka javnost ovo je protumačila kao znak da će upravo kapetan hrvatske nogometne reprezentacije osvojiti najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva teorija poklapa se s ranijom objavom francuskih medija, koji su objavili da je nakon pola prebrojanih glasova Modrić u vodstvu ispred upravo Mbappea i Varanea.

Podsjetimo, 2018. godina bila je kao iz snova za Modrića. Nakon što je s Real Madridom osvojio svoju 4. Ligu prvaka, na SP-u u Rusiji osvojio je srebro i proglašen je najboljim igračem prvenstva. Uslijedila je UEFA-ina nagrada za najboljeg igrača Europe, a potom i nagrada 'The Best' za najboljeg igrača svijeta. Osvajanjem Zlatne lopte u izboru France Footballa podebljao bi već ionako neizbrisivi trag koji je ostavio u vrhunskom nogometu i ušutkao sve skeptike koji u nogometu broje samo asistencije i pogotke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, brojni obožavatelji dvojca koji posljednje desetljeće vlada ovom nagradom ističe svoje ogorčenje na društvenim mrežama. 

"Ukoliko u eri u kojoj Messi i Ronaldo još uvijek igraju netko drugi osvoji Zlatnu loptu, bit će to najveća sramota modernog sporta", jedan je od komentara koji se ističu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo