ODLAZAK MAJSTORA / VIDEO Pašalićevom suigraču depresija uništila karijeru, a sada se klub lijepom gestom oprostio od njega

Image
Foto: Screenshot Twitter

Na vrhuncu karijere vrijedio je čak 22 milijuna eura, a od 2020. je počeo njegov strmoglavi pad te ga u ovom trenutku ga Transfermarkt procjenjuje na milijun eura

2.9.2022.
11:56
Screenshot Twitter
VOYO logo

Slovenac Josip Iličić se dogovorio s Atalantom te su sporazumno prekinuli suradnju te je sjajni ofenzivac postao slobodan igrač. Još nije objavio planira li karijeru nastaviti negdje drugdje ili će s 34 godine otići u nogometnu mirovinu.

Iličić se dugo borio s ozljedama i depresijom te je naposljetku odlučio da je ovakav rasplet najbolji, a klub je to prihvatio te su mu suigrači prije utakmice protiv Torina priredili oproštaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bo je jedan od najzaslužnijih za rezultatski uzlet Atalante koji je pod paskom Gian Piera Gasperinija započeo prije pet godina. S Papu Gomezom je činio nerješivu zagonetku za obrane diljem Italije i Europe no 2018. godine mu je preminuo prijatelj i bivši suigrač Davide Astori što je Slovenca jako pogodilo. Na to se nadovezala i pandemija korone koja je osobito velike posljedice imala u Bergamu, Iličić jednostavno nije mogao izaći na kraj sa svom tom smrću oko sebe te je pao u tešku depresiju, a i sam je dobio ozbiljniji oblik korone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedio 22 milijuna eura na vrhuncu

Atalanta je imala mnogo razumijevanja za njegovo stanje te mu je u nekoliko navrata puštala da ode iz kluba dok se ne oporavi, a odlazak u domovinu i vrijeme provedeno s obitelji mu je godilo te je ponovno proigrao. Kroz karijeru su ga pratile i brojne ozljede no novi val korone je 'dokrajčio' njegove igračke dane u Bergamu, a možda i završio njegovu karijeru.

Na vrhuncu karijere vrijedio je čak 22 milijuna eura, a od 2020. je počeo njegov strmoglavi pad te ga u ovom trenutku ga Transfermarkt procjenjuje na milijun eura.
Iličić je za Atalantu odigrao preko 170 utakmica u kojima je upisao 60 pogodaka i 44 asistencije. Ranije je u karijeri nastupao za Britof, Bonifiku, Interblock, Maribor, Palermo i Fiorentinu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo