NASTAVLJA SE HNL: / Favorit za naslov Dinamo predvodi kolonu, a očekuje nas zanimljiva borba za drugo mjesto

Image
Foto: PIXSELL

Kreće proljetni dio sezone u prvoj HNL, Dinamo je prvi favorit

9.2.2018.
10:47
PIXSELL
VOYO logo

Utakmicom Intera i Slaven Belupa u Zaprešiću vraća se Prva HNL. Proljetni dio počinje u ne baš proljetnim uvjetima jer vremenske neprilike stvaraju nedaće momčadima, prvenstveno ekipama iz unutrašnje Hrvatske koje imaju probleme oko travnjaka. Nogometaši Intera su jučer s navijačima imali radnu akciju na stadionu, Hajduk je od Cibalije tražio promjenu domaćinstva, a u Osijeku travnjak također nije u dobrom stanju gdje domaćini dočekuju lidera prvenstva zagrebački Dinamo.

Image
RADNA AKCIJA U ZAPREŠIĆU: /

I nogometaši Intera uzeli lopatu u ruke i čistili snijeg s terena

Image
RADNA AKCIJA U ZAPREŠIĆU: /

I nogometaši Intera uzeli lopatu u ruke i čistili snijeg s terena

Gavranović će sa Soudanijem činiti opaki napadački tandem

Modri u nastavak prvenstva ulaze kao veliki favoriti za osvajanje naslova. Momčad Marija Cvitanovića ima 50 bodova nakon 20 kola (15 pobjeda, 5 remija) te drugoplasiranom Hajduku bježi 12 bodova. Dinamo je u zimskom prijelaznom roku u obrani ostao bez pouzdanog Argentinca Leonarda Sigalija koji je karijeru odlučio nastaviti u Racing Clubu. Domagoj Antolić zamijenio je plavi dres onim poljske Legije iz Varšave, ali Dinamo je tu dobro popunjen, a i ojačali su konkurenciju u veznom redu s bosanskohercegovačkim reprezentativcem Izetom Hajrovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO PREDSTAVIO NOVU AKVIZICIJU: ‘Bit će u perspektivi jedan bitan i važan igrač za nas’

Najveće pojačanje stiglo je zasigurno u napadu. Mario Gavranović došao je iz Rijeke, već je zabijao u pripremnim utakmicama te najavljuje kako bi mu dolazak u Zagreb mogao biti pun pogodak. On i prvi strijelac lige Hilal Soudani (11 golova) bit će noćna mora za obrane diljem hrvatskih travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GAVRANOVIĆ BLISTA U DINAMU: Bivši Rijekin napadač već je ‘kliknuo’ sa Soudanijem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac otišao iz Splita

Splitski Hajduk ostao je u zimskom prijelaznom bez najboljeg strijelca. Ante Erceg zabio je devet golova u polusezoni, oduševljavao navijače, ali 28-godišnjak nije mogao propustiti priliku i bogati transfer u Al-Ahli Dubai.

VIDEO, ERCEGU NIJE TREBALO MNOGO DA SE SNAĐE U EMIRATIMA: U drugoj utakmici zabio pobjednosni gol za prolazak u Kupu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčad se pak iz Rubin Kazana vratio Mijo Caktaš, a za 500 tisuća eura iz Dinamo Bukurešta bočne pozicije pojačat će Steliano Filip. Iz Hajduka govore kako priču grade dugoročno, cilj im je napraviti iskorak, a jedan od ciljeva za ovu godinu je osvajanje Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOS PONUDIO BRANCU PRODULJENJE UGOVORA I BOCNUO HNS: ‘Kad bi malo otvorili oči i vidjeli što mi radimo…’

"Imamo puno potencijala i još dosta posla, ali vjerujem da ćemo na proljeće biti pravi", najavio je trener Hajduka Željko Kopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kičma momčadi u Osijeku ostala je ista

Osijek je u siječnju ostao bez Andreja Lukića u četvrtom najvrjednijem transferu u povijesti. Za milijun eura 23-godišnji stoper prešao je portugalsku Bragu. Otišao je i Zoran Lesjak, a većih dolazak nije bilo. “Da, imali smo nekoliko odlazaka iz kluba, ali hoće li biti dolazaka – pitanje je to za sportskog direktora, ali vjerojatno da hoće”, poručio je trener Osijeka Zoran Zekić za Net.hr.

ZORAN ZEKIĆ ZA NET.HR: ‘Borna Barišić sigurno neće igrati. Ne želimo riskirati s njim, teren je u lošem stanju’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek će tako put u Europu tražiti s poznatim licima. Tu su Borna Barišić, opasni Petar Bočkaj, a konstanta prijetnja za vratare su Grezda, Boban i Ejupi. U prvom dijelu sezonu pokazali su se kao sjajna momčad, posebno na Gradskom vrtu te imaju veliku priliku za drugu poziciju na kraju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno odlazaka u Rijeci

Prometno je bilo ove zime u aktualnom hrvatskom prvaku. Riječani nastavljaju s rošadama, a na treneru Matjažu Keku je da što brže uklopi novopridošle igrače kako bi nadomjestili odlaske. Josip Mišić je otišao u Portugal, Elez je završio u Hannoveru, a ostali su i bez Mate Maleša, Marka Vešovića, Gavranovića i Florentina Mateija.

Prvi čovjek Rijeke Damir Mišković najavio je plan za spas hrvatskog nogometa, a ima li još kojeg aduta za ojačati momčad koja je u nekim trenucima prošle godine u Europskoj ligi izgledala vrlo dobro, pokazat će vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BOŽINOV POTPISAO ZA RIJEKU I PORUČIO NAVIJAČIMA: ‘Prije ću krepat nego molat i ostavit ću srce na terenu’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao je Luka Capan iz Lokomotive, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se u hrvatskoj ligi snaći Valerij Božinov, koji je najavljen kao veliko pojačanje u napadu. Ipak, prijelazni rok u HNL-u još traje, a najavili su Riječani nove igrače.

Što nakon najboljih momčadi?

Kolonu nakon velike četvorke predvodi peti Inter, koji je predvođen trenerom Samirom Toplakom u nekim utakmicama izgledao stvarno dobro. Tomislav Šarić je s pet golova najbolji strijelac i za očekivati je klub iz Zaprešića na sredini tablice na kraju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva odgaja mlade igrače i pokušava ostati konkurentna, biseri poput Luke Ivanušeca i Lovre Majera mogli bi ostvariti unosne transfere. Hoće li to biti neki strani klubovi, ili će u možda u Dinamo, vidjet će se u skoroj budućnosti. Slaven Belupo se privikava na život bez trenera Kopića kojeg je zamijenio Tomislav Ivković i drži sedmo mjesto s četiri više od osme Istre i devete Cibalije.

Problemi na dnu ljestvice

Upravo su ova dva kluba u određenim problemima i cilj im je ostanak u prvoligaškom društvu. Istra već drugo traži novog vlasnika, igrači nisu vidjeli plaće nekoliko mjeseci, a momčad je napustilo preko 20 igrača u posljednje vrijeme. Slično je i u Vinkovcima, ove zime klub su napustili i prvi važniji igrači. Posljednji koji je otišao je Ivan Zgrabljić, čovjek koji je imao jedan od najvećih ugovora. Klub ima određene dugove, ali sportski direktor Vladimir Balić za Net.hr je rekao kako se situacija pokušava prikazati dramatičnijom nego što jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na začelju lige nalazi se Rudeš sa samo 12 osvojenih bodova u 20 utakmica. Simpatičan kvartovski klub filijala je španjolskom prvoligašu Alavesu s kojim ima sporazum oko igrača, ali njihova kolonija nije se najbolje snašla u zagrebačkom kvartu.

RUDEŠ OBJAVIO IME NOVOG TRENERA: Bivši izbornik mladih hrvatskih reprezentacija vodit će momčad do kraja sezone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosincu rastali su se od trenera Inakija Alonsa, a momčad je preuzeo Dinko Jeličić kojemu je zasigurno primarni cilj povećati konto bodova i spasiti klub od ispadanja u niži rang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo