POČINJE LIGA NACIJA: / UEFA predstavila novo natjecanje reprezentacija, Vatrene čekaju spektakularne utakmice!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Europska nogometna federacija (UEFA) kompletirala je prijedlog novog natjecanja reprezentacija koje će krenuti u rujnu 2018. godine.

26.1.2017.
12:29
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Liga nacija sastojat će se od četiri jakosne divizije, svaka od kojih će imati četiri skupine s po tri ili četiri reprezentacije. Divizije će se popunjavati prema poretku na Uefinoj ljestvici iz studenog ove godine, a da se rade danas, Hrvatska bi bila u prvoj jakosnoj ligi.

Image
KAKVA ČAST! /

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije uvršten u Uefinu momčad godine

Image
KAKVA ČAST! /

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije uvršten u Uefinu momčad godine

Kroz Ligu nacija na Euro

Unutar svake jakosne lige, četiri će reprezentacije ispasti na kraju ciklusa, a četiri će izboriti plasman u viši rang. Pobjednici četiri skupine iz svake jakosne lige plasirat će se na 'final four' koji će se održati u lipnju 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice grupne faze Lige nacija igrat će se u rujnu, listopadu i studenom 2018. kada je dvostruki reprezentativni termin. Jednu će utakmicu svaka nacionalna momčad igrati u kvalifikacijama za Euro, a drugu u Ligi nacija. Također, četiri momčadi će se plasirati na Euro kroz Ligu nacija dat će četiri putnika. Iz svake kvalifikacijske skupine na Euro će ići dvije prvoplasirane reprezentacije, ali više neće biti dodatnih kvalifikacija, već će ta mjesta popuniti pobjednici 'final foura' svake od četiri jakosne lige pa tako i one najslabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Više smislenih utakmica'

UEFA-in cilj je povećati kvalitetu reprezentativnih dvoboja i smanjiti broj prijateljskih utakmica te omogućiti slabijim momčadima plasman na Euro.

"Liga nacija donijet će više smislenih i kompetitivnih utakmica, ali to ne znači i veći broj dvoboja", poručili su iz UEFA-e kako bi primirili klubove koji su u strahu da će im igrači biti još više izraubani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo