POČETAK ZASTRAŠUJUĆEG KRAJA ZA MNOGE KLUBOVE: / Hajdukov krvnik prvi je nogometni klub koji je bankrotirao zbog korone

Image
Foto: Pixsell

Iz kluba su objavili kako bi sada svi igrači trebali tražiti nove klubove

30.3.2020.
16:51
Pixsell
VOYO logo

Ako ste tvrdokorni navijač Hajduka onda će vam ime kluba MSK Žilina sigurno pobuditi neugodno sjećanje. Slovački velikan izbacio je, pomalo iznenađujuće, Hajduk, sada već davne 2009. godine, iz kvalifikacija za Europa ligu i, kažemo, mnogim pristalicama splitskih "bilih" ostat će zauvijek u sjećanju.

No, sada bi Žilinu mogli pamtiti po nečem puno gorem. Gorem, ali za cjelokupan nogomet. Naime, Žilina je prvi klub koji je morao proglasiti bankrot zbog pandemije koronavirusa. Iz kluba su objavili kako bi sada svi igrači trebali tražiti nove klubove jer će Žilina od 30. travnja ove godine prestati postojati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.08.2009.,Split, Hrvatska - Utakmica 2. pretkola kupa uefa izmedju Haajduka i Ziline na splitskom Poljudu. Photo: Leonard Nincevic/Vecernji list

Dakle, igrači će moći, bez obzira što su vezani ugovorom, tražiti nove klubove, a do toga je došlo baš zbog toga što ti isti igrači nisu htjeli pristati na smanjivanje plaća. Klub je financijski ionako bio jedva likvidan, a situacija s koronavirusom dodatno je pogoršala stanje i klub se raspao.

Inače, Žilina je na ljestvici slovačke lige bila druga, s deset bodova iza Slovana iz Bratislave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što će biti gotovo neizbježno, posebice ako se stanje s koronavirusom ne popravi u skorije doba, jesu novi bankroti kod financijski lošestojećih klubova izvan "lige pet", a tko zna, možda i među elitom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo