Pobuna u Puli, bijesna masa tražila trenera Vulića!

Nakon utakmice 21.

12.3.2011.
19:17
VOYO logo

Nakon što je pobjedom Intera kod Lokomotive (4:2) u petak počelo 21. kolo HNL-a, u subotu su odigrane još tri utakmice u ranijem terminu od 15 sati. Gosti su ponovno bili uspješniji pa je tako Šibenik u Puli razbio Istru sa čak 4:1, a Rijeka je slavila u Koprivnici kod Slaven Belupa s minimalnih 1:0. Golova nije bilo tek u Osijeku, gdje su domaći sastav i Hrvatski Dragovoljac odigrali 0:0.

Čak pet golova palo je u Puli, gdje se Šibenik poigrao domaćinima pred 2.000 gledatelja na novom stadionu Aldo Drozina. Već na poluvremenu bilo je 2:0 za goste. Golijadu je započeo Jelić u 21. minuti, na 2:0 povisio je Tokić krajem prvog dijela, a odmah na početku nastavka domaćine je srezao novi šok. Zabio je Alispahić, a desetak minuta kasnije i Kartelo. Počasni gol za domaće postigao je u 75. minuti Tepurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Istre prozvali igrače i upravu kluba!

Nezadovoljni porazom, ali prije svega igrom i borbenošću igrača, članovi navijačke skupine 'Demoni' okupili su se nakon susreta pred ulazom na stadion Aldo Drosina. Nekoliko desetina njih prozvalo je i pozvalo upravu, trenera Zorana Vulića i igrače da dođu do njih i objasne im razloge ovakvog sramotnog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Vulić je prvi nakon konferencije za novinare došao do navijača i pokušao im objasniti da ovim porazom nije ništa izgubljeno, premda su očito ogorčeni navijači tražili dodatna objašnjenja.

"Tražimo razloge za slabu i nedovoljno borbenu igru ali i za posljednje promašene akvizicije u ovom prijelaznom roku. Bolje da igraju mladi domaći igrači", poručili su Demoni praćeni zaštitarima i policajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su igrači Istre 1961 predvođeni kapetanom Daliborom Pauletićem došli do navijača i pokušali ih smiriti a nakon žustre diskusije sve je zaključeno na miran način.

U zanimljivoj utakmici Rijeka je zasluženo slavila u Koprivnici pobjedu 1:0. Slaven Belupo bio je bolji u prvom dijelu utakmice, iako su gosti zaprijetili već u 3. minuti. Nakon slobodnog udarca Štroka s 20-ak metara iskosa, Vukman je zahvatio loptu i ozbiljno ugrozio vrata domaćih, no Rodić je bio spreman. Do kraja poluvremena Rijeka je još jednom zaprijetila, preko Gerca, a Slaven Belupo pokušao je udarcima iz daljine svladati Lisjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gol je zamalo pao u 50. minuti. Mujanović se oslobodio svog čuvara na desnoj strani, prizemnom loptom pronašao Poljaka, koji ju je dodao Nynkeuu, ali je on s 15-ak metara pucao preko vrata. Kada su se domaći navijači to najmanje nadali, Rijeka je u 56. minuti povela. Čaval je presjekao loptu i odigrao Čulinu koji ju je povukao nekoliko metara i prizemnim udarcem s 20-ak metara svladao loše postavljenog Rodića. Poljuljani farmaceuti na sve načine pokušali su izjednačiti, no bez prave akcije.

Domaćini su sami sebi smetali, odigrali su i nemali broj krivih dodavanja. Rijeka je imala dvije-tri prilike iz polukontri. U sudačkoj nadoknadi Slaven je propustio i zadnju priliku za izjednačenje, nakon flipera pred vratima Rijeke, pucao je Poljak, ali Čaval je loptu izbio s gol-crte. Tribine su zvižducima pokazale što misle o igri Koprivničanaca, a mnogi od domaćih navijača tražili su Petkovićevu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinu utakmicu bez golova na početku 21. kola odigrali su Osijek i Hrvatski Dragovoljac. Osječani u svom Gradskom vrtu pred 2.500 gledatelja nisu uspjeli slomiti Dragovoljce, koji su odlično krenuli u nastavak prvenstva.

Nakon pobjeda protiv Istre i Varaždina, osvojili su još jedan bod, a mogli su usred Osjeka i sva tri. Premda su domaćini imali inicijativu, društvo iz Sigeta je pet minuta prije kraja imalo odličnu priliku, ali udarac Švarića s desetak metara odsjeo je na spoju grede i vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103110627006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo