POBJEDA U SJENI INCIDENTA: / "Ovo nije u redu, osjećam se jako loše"

Image
Foto: AFP
12.6.2015.
10:21
AFP
VOYO logo

Španjolci još jednom nisu oduševili igrom, muče se već dulje vrijeme, a to je ponovno došlo do izražaja i u četvrtak navečer. Kostarika je povela u šestoj minuti preko Johana Venegasa, a dvije minute kasnije je izjednačio Paco Alcacer. Pobjednički pogodak za Furiju postigao je Cesc Fabregas u 30. minuti, a Španjolci do kraja nisu uspjeli doći do uvjerljivijeg trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 58. je minuti domaći izbornik Vicente del Bosque u igru odlučio uvesti Gerarda Piquea umjesto Sergija Ramosa, ali publici se taj potez nije nimalo svidio. Ramosa su ispratili ovacijama, a Piquea su dočekale salve zvižduka i negodovanja, baš kao i dan ranije na treningu.

Ismijavao Ronalda

Što se nalazi u pozadini netrpeljivosti navijača prema Piqueu? Tijekom nedavne proslave Barcelonine trostruke krune 28-godišnji stoper je ismijavao Real Madrid, a posebno njegovu najveću zvijezdu Cristiana Ronalda. A s obzirom da je Leon uporište Realovih navijača, Pique se nije dobro proveo. Osim toga, još su ga ranije navijači reprezentacije uzeli na zub zbog agitiranja za samostalnost Katalonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pique nakon utakmice nije želio dolijevati ulje na vatru, rekao je samo da se gledatelji imaju pravo slobodno izražavati. No, u njegovu je zaštitu stao izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se dogodilo nije u redu. Pique je 68 puta nastupio za reprezentaciju, igra za nacionalnu momčad otkad je bio dijete. Zviždati igraču znači zviždati reprezentaciji. Osjećam se jako loše zbog ovoga", istaknuo je Del Bosque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo