Bogataši izletjeli iz Lige prvaka / Pobjeda nogometne romantike: 'Ne možeš kupiti zajedništvo, ne možeš kupiti ekipu!'

Osvježenje u milijunima obojen svijet stiglo je u obliku Ajaxa. Mladi igrači iz vlastitog pogona - bezkompromisni, napadački, bezobrazan nogomet

18.4.2019.
19:53
VOYO logo

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino bio je bez kontrole nakon izbacivanja Manchester Citya u najboljoj utakmici Lige prvaka posljednjih godina. 

Vanzemaljskih prvih 20 minuta na Etihadu - 5 golova i završnica u kojoj je videotehnologija  potvrdila gol Ljorentea pa poništila gol Sterlinga. Tottenham u povijesnom polufinalu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Toliko sam sretan zbog ove pobjede, zbog prolaska dalje u najvažnijem natjecanju na svijetu – Ligi prvaka. Osjećam ponos i zahvalnost zbog velikog zalaganja svih igrača. Mislim da su oni naši heroji", rekao je trener Tottenhama nakon utakmice.

"Nevjerojatna večer za nas. Nikada nisam doživio ovakvu atmosferu na stadionu otkad sam došao ovdje u Manchester. Tužni smo zbog navijača, ali ja znam i oni znaju da smo dali sve što smo imali. Takav je nogomet", rekao je nakon utakmice trener Cityja Pep Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slika očajnog Guardiole i nemoćnog Ronalda postala je simbol pada favorita ovosezonske Lige prvaka. Tottenham i Ajax udahnuli su romantizam i srušili financijske divove.  

Manchester City na početku sezone potrošio je 71 milijun eura na pojačanja, Tottenham je potrošio - nula. Juventus je primjerice potrošio 256 milijuna, Ajax puno manje - 41 milijun.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima ona lijepa pjesma 'Nije u šoldima sve' i to je tako. Ne možeš ti kupiti zajedništvo, ne možeš kupiti ekipu. U tim umjetnim klubovima poput Citya i PSG, a kada možeš kupiti koga god hoćeš - tu se gubi draž nogometa", rekao je bivši nogometaš Dinama Branko Strupar.

Draž koju kao da je ubio PSG koji je u posljednje dvije godine potoršio više od 500 milijuna eura, a već treću sezonu zaredom izletio u osmini finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvježenje u milijunima obojen svijet stiglo je u obliku Ajaxa. Mladi igrači iz vlastitog pogona - bezkompromisni, napadački, bezobrazan nogomet.      

Nogomet je živ - kažu mnogi. Nakon trogodišnje dominacije Real Madrida za naslov će se ove godine boriti ili Tottenham ili Ajax - protivno svim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo