sjajan nastup / Real Madrid šesti put na svjetskom tronu: Luka Modrić najbolji igrač klupskog SP-a!

Image
Foto: AP

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti iz slobodnog udarca, nakon što je nad njim napravljen prekršaj na 25 metara od vrata brazilske momčadi

16.12.2017.
22:30
AP
VOYO logo

Nogometaši Real Madrida po šesti put u povijesti, a treći put u posljednje četiri godine, osvojili su naslov svjetskog klupskog prvaka nakon što su u subotnjem finalu FIFA klupskog prvenstva svijeta odigranom u Abu Dhabiju sa 1-0 (0-0) pobijedili brazilski Gremio.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti iz slobodnog udarca, nakon što je nad njim napravljen prekršaj na 25 metara od vrata brazilske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je pronašao rupu u živom zidu Gremija i pogodio suprotni kut od onog koji je čuvao brazilski vratar Marcelo Grohe.

Jedan od najistaknutijih pojedinaca utakmice bio je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je odigrao svih 90 minuta finalnog dvoboja, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuvne igrače. Modriću je ovo 13. trofej s Realom, otkako je stigao u Madrid u ljeto 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je potpuno zasluženo stigao do trofeja, s obzirom na to da su Madriđani uputili 20 udaraca na vrata, od čega sedam u okvir, dok je Gremio imao samo jedan šut, a Realov vratar Keylor Navas ostao besposlen.

Za Realova trenera Zinedinea Zidanea ovo je osmi trofej otkako je sjeo na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici za 3. mjesto meksička Pachuca svladala je domaću Al-Jaziru sa 4-1.

Hrvatski kapetan najbolji igrač klupskog SP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić je fantastično igrao na cijelom turniru te je izabran za najboljeg igrača, prenosi Večernji listCristiano Ronaldo ovaj se put morao zadovoljiti drugim mjestom. Modrić se tako iz UAE-a vraća s tri nagrade, jer je bio izabran za igrača utakmice i u polufinalu protiv Al Jazire.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo