PLJUŠTE REAKCIJE NA SKUPINU SMRTI: / 'Kako je moguće da u istoj skupini budu dva zadnja svjetska i europski prvak?'

Image
Foto: Profimedia

Ždrijeb u Bukurešto njima nije bio naklonjen

1.12.2019.
9:24
Profimedia
VOYO logo

Skupina F u kojoj su Portugal, Francuska i Njemačka odmah je proglašena "skupinom smrti" na Euru 2020., a s tim se slažu i izbornici tih reprezentacija. Četvrta reprezentacija u ovoj skupini bit će poznata nakon baraža u ožujku. Utakmice u toj skupini igrat će se u Muenchenu i Budimpešti, s tim da će Njemačka sve tri utakmice igrati na domaćem terenu.

Reakcije izbornika

"Ovo je skupina smrti i svatko će morati igrati na maksimumu svojih mogućnosti da bi prošao u nokaut fazu. Utakmice u Muenchenu bit će festival nogometa, a očekivanja naših navijača bit će velika. Za našu mladu ekipu to će biti veliki izazov, ali radujem se tome", kazao je njemački izbornik Joachim Löw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 1. kolu sastaju se Francuska i Njemačka.

"Moglo je ispasti bolje, ali što je tu je. Nema vremena za dizanje forme, od samog početka morat ćemo biti na vrhuncu. Često smo igrali protiv Njemačke i Portugala i nema sumnje da je ovo najteža skupina", istaknuo je francuski izbornik Didier Deschamps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski izbornik Fernando Santos ističe da žele obraniti naslov europskih prvaka: "Što reći o skupini u kojoj imate svjetske prvake sa posljednja dva Mundiala (Njemačku i Francusku) i aktualnog europskog prvaka (Portugal). Ako me pitate da li bih volio da smo izbjegli Njemačku i Francusku, pa naravno da bih želio. Ali isto tako Nijemci i Francuzi će vam reći da nisu željeli Portugal u svojoj skupini. Pripremit ćemo se tako da dođemo na Euro puni samopouzdanja i idemo obraniti naslov prvaka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaš Bayerna i njemački reprezentativac Joshua Kimmich bio u šoku nakon ždrijeba.

"Kakav je to ždrijeb na kojem je moguće da se u istu grupu strpaju dva zadnja svjetska prvaka i europski prvak? Nije nam jasno zašto smo se toliko trudili u kvalifikacijama da bi završili prvi. Ovo je ultra jaka skupina koja garantira spektakl, i za igrače i za gledatelje", poručio je Kimmich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mancini sretan

Iako se nisu plasirali na SP 2018., izbornik Roberto Mancini je nakon ždrijeba skupina za Euro 2020. izjavio da se od Italije uvijek očekuje da ode do kraja.

"Azzurri" će sve tri utakmice u skupini A igrati u Rimu. Prvi protivnik im je Turska, potom Švicarska i na kraju Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da smo izbjegli Francusku i Portugal. Švicarska ima vrlo dobru ekipu, Turska je u kvalifikacijama dobila Francusku i ima dosta mladih talentiranih igrača, a i Wales može iznenaditi. Od Italije se uvijek očekuje da ode do kraja. Ja doista mislim da se možemo suprostaviti bilo kojoj reprezentaciji. Svjesni smo svoje snage, ali isto tako znam da ćemo se morati pomučiti da prođemo skupinu", kazao je izbornik četverostruk

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo